Politehnica a suferit cu Ghiroda singurul eşec al iernii. Nicolae Croitoru: „În...

Politehnica a suferit cu Ghiroda singurul eşec al iernii. Nicolae Croitoru: „În prima repriză am arătat destul de rău”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Politehnica Timişoara nu a avut parte de prestaţia dorită în ultima verificare înainte de sosirea Petrolului. Alb-violeţii au cedat, scor 0-1, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, liderul C8, înregistrând totodată unicul eşec din teste. Singurul gol al partidei a fost marcat de ex-ripensistul Mihai Hecsko.

Pe un vânt puternic, în timp ce tribuna I a rămas închisă pentru o „operaţiune” de vopsire a scărilor, primele ocazii au venit pe cale aeriană. Ursu şi Bocşan nu l-au putut învinge însă pe Mikloş cu capul. La poarta cealaltă cam singura ocazie mare a fost şi gol, Hecsko punctând tot cu partea superioară a corpului după un corner executat de Precup. Oaspeţii au arătat că nu întâmplător sunt lideri în Liga 3 şi au stat foarte bine în teren, încurcându-şi adversarul de ligă superioară.

Poli a arătat ceva mai bine în partea secundă, când a avut şi mai multe faze de poartă, poate şi pe fondul pasului în spate făcut de oaspeţii mai mulţumimţi. Ursu (50) a trimis spectaculos, dar Mikloş s-a opus iarăşi iar Sîntean a fost apoi blocat cam neregulamentar din spate, singur cu portarul, dar nu s-a dictat lovitură de pedeapsă. Scorul a rămas blocat la 0-1. Iar după remizele albe cu liderii C7 şi C9, Reşiţa şi Hunedoara, alb-violeţii au rămas fără victorii cu grupările de pe 1 din Liga 3, în schimb succesele au venit cu alte divizionare C, Cugir (4-2), respectiv Dumbrăviţa (7-0).

Foarte dificilă se anunţă astfel misiunea de joia viitoare a poliştilor, care primesc în nocturna „Marelui oval” liderul din „B” – Petrolul Ploieşti, în runda 17 a Ligii 2, primul „oficiial” al lui 2022.

POLITEHNICA: Păduraru (76, Harrison) – D. Radu, Scutaru (46, Mera), Bocşan, Pamfile – Plumbuitu (46, Olariu), Ignea, Lazăr (83, Zaluschi), Oanea (64, Vukoje) – Gerbi (46, Rogosic), Ursu (64, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSC Ghiroda: Mikloş – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu – Precup – Mancaș, Trandu, Jichici, Ehling – Bădăuță.


Rezerve: Mosoarcă, Miclău, Zavaleche, Hissen, Datcu, Ciocan, Andreșoiu, Rosuș, Velcan, Pop, Grancea și Românu. Antrenor: Răzvan Leucă.

Antrenorul Nicolae Croitoru s-a arătat şi el surprins negativ de prestaţia de azi: „Din păcate nu am dat gol şi am şi arătat destul de rău. Cel puţin în prima repriză nu am avut niciun fel de realizări, am fost haotici… era ultimul joc şi aşteptam altceva… Chiar săptămâna aceasta discutam, am avut prospeţime la antrenament, ne-am simţit destul de bine, însă astăzi la joc nu am arătat aşa cum ar trebui. Ne-am şi pierdut luciditatea la un anumit moment, cel puţin în prima repriză, căci în a doua lucrurile s-au mai aşezat. Am avut o mai bună organizare pe faza de atac, ne-a lipsit finalizarea. Dar în prima repriză am arătat destul de rău, chiar dacă am venit şi cu anumite improvizaţii, date fiind accidentările, am încercat eventuale soluţii pentru jocul de joi”.

Tehnicianul alb-violeţilor a şi fost lipsit iarăşi de câteva piese importante: Doru Andrei (dureri în zona genunchiului), Alex Iamandache (ruptură fibrilară) şi Cosmin Bîrnoi sunt cu toţii accidentaţi. Cel din urmă e aşteptat să reia luni pregătirea alături de colegi. Timişorenii au renunţat la Giosu, care era în probe. „Poate că la unii o fi şi o stare de oboseală, poate un instinct de conservare, poate şi faptul că am tratat mai superficial jocul, e greu de spus acum, cert e că nu e ceea ce ne doream cu toţii. Îi văd şi pe ei destul de preocupaţi”, a mai precizat tehnicianul alb-violeţilor.

„Am câştigat acest amical, a fost pentru noi primul joc în care am folosit o formulă mai aproape de ceea ce o să folosim în campionat şi se pare că ne-a şi ieşit. A fost un joc de angajament fizic, puţine ocazii de poartă, dar cred că un joc cu ritm. Nu e un obiectiv al nostru, neapărat, să-i chinuim pe Poli, obiectivul e să ne vedem de jocul nostru şi să realizăm lucruri care să ne aducă câştiguri din punct de vedere sportiv. Având în vedere că am câştigat împotriva unei formaţii de nivel superior suntem foarte foarte mulţumimiţi. Plus că am reuşit pe multe momente ale jocului să dominăm şi să ne impunem jocul. Nu am intenţionat să jucăm mai defensiv (rep. 2), diferenţa a fost că Poli probabil plecând de la rezultat a încercat să pună presiune şi atunci noi a trebuit să facem pasul în spate. Noi suntem la momentul acesta matematic în play-off, sperăm să terminăm în fruntea clasamentului, după care în semifinale şi finale să scoatem cât mai mult. Noi, prin pregătire, prin joc, o să încercăm să facem tot ce putem să câştigăm pe teren”, a spus şi Răzvan Leucă, tehnicianul divizionarei C timişene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.