România a învins Portugalia după o repriză de poveste. Un rugbist de...

România a învins Portugalia după o repriză de poveste. Un rugbist de la SCM Timişoara, titular în duelul continental

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: rugbyromania.ro

România păstrează şanse bune să ajungă la următoarea ediţie a Mondialului de rugby după victoria muncită de ieri în faţa Portugaliei. „Stejarii” au fost conduşi la pauză, scor 13-22, dar au revenit spectaculos şi s-au impus cu 37-27, în meciul de Rugby Europe Championship disputat pe arena „Arcul de Triumf”. Gabriel Rupanu, jucătorul lui SCM Timişoara selecţionat în lotul de meci, a fost din nou titular.

Melinte a transformat pentru 3-0, devreme, în minutul 5, dar lusitanii au surprins şi Lima a marcat în minutul 24 primul eseu al întâlnirii, transformat de Marques. Un nou eseu al lui Rodrigo (32), transformat de acelaşi Marques, a tras un semnal de alarmă important. Melinte a redus din diferenţă dintr-o lovitură de pedeapsă, dar apoi cei care au înscris au fost tot oaspeţii, prin Pinto, reuşită transformată de acelaşi jucător ca mai devreme. Până la pauză România a dat semne de revenire, Ser a marcat primul eseu al „Stejarilor”, transformat de acelaşi fost component al lui SCM Timişoara – Melinte.

În partea secundă România a presat insistent, dar doar după ce Pinto a reuşit un nou eseu pentru Portugalia, netransformat.


Părea că surpriza va fi produsă, dar surprinzătoare a rămas revenirea fantastică şi forţa gazdelor, care au stat sus şi au recuperat rapid balonul. A început cu eseul lui Cojocaru (52) şi a continuat cu insistenţă pentru următoarele reuşite. Savin (62) a reuşit un nou eseu. De fiecare dată Melinte a transformat, precum şi o lovitură de pedeapsă care a adus România pentru prima dată pe plus în meci (69). Portugalia nu a avut practic răspuns fizic şi pe final „Stejarii” s-au distanţat şi pe tabelă prin eseul lui Gorin cu transformarea aceluiaşi Melinte, care a încheiat jocul. Dacă în meciul precedent, victoria cu Rusia, Rupanu a marcat un eseu important, ieri, jucătorul lui SCM a fost iarăşi titular şi a fost înlocuit după pauză.

În urma acestei victorii România ocupă locul 2, cu opt puncte, la un punct în spatele Spaniei. Următorul joc al „Stejarilor” va fi chiar cu liderul iberic, pe 27 februarie, la Madrid.

ROMÂNIA: 1. Vasile Balan (CSA Steaua) , 2. Ovidiu Cojocaru (CSM Știința Baia Mare), 3. Alexandru Gordaș (CS Dinamo), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moțoc (Stade Aurillac), 6. Cristi Chirica (Sporting Club Appameen), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Mihai Macovei C (Colomiers), 9. Gabriel Rupanu (SCM Timișoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Marius Simionescu (CS Dinamo), 12. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 13. Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), 14. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (RCHCC). Rezerve: 16. Tudor Butnariu (CSA Steaua), 17. Alexandru Savin (SOC), 18. Alexandru Țăruș (Rouen), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Andre Gorin (RCHCC), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Vlăduț Popa (CSA Steaua), 23. Nicolas Onuțu (CS Vienne)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.