USAMVB a prelungit parteneriatul cu echipa de rugby a Timişoarei. Radu Ţoancă:...

USAMVB a prelungit parteneriatul cu echipa de rugby a Timişoarei. Radu Ţoancă: „E cel mai important sponsor din cadrul SCM-ului”

0
DISTRIBUIȚI

SCM Timişoara are unul dintre cei mai generoşi sponsori din rugby-ul românesc, dacă s-ar cumula ce înseamnă sprijinul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului. Astăzi, cele două părţi au parafat o nouă înţelegere, valabilă pe doi ani de zile. Există şi o componentă financiară importantă, dar şi o parte logistică deloc neglijabilă pentru rugbiştii care se pregătesc de finala Cupei României cu CSM Ştiinţa Baia Mare.

Dacă în trecut clubul de rugby era în asociere naturală cu Universitatea de Vest, din martie 2021 echipa aflată oarecum pe o pantă deja descendentă, a primit un imbold din partea de nord a oraşului. Prin USAMVBT se asigură un buget consolidat, dar şi alte lucruri foarte importante, inclusiv legate de cazarea sportivilor. La semnarea actelor a participat din partea SCM, directorul interimar Alina Botezatu, dar şi Radu Ţoancă, membru în CA al clubului, viceprimarul Cosmin Tabără sau Sorin Şipoş, preşedintele CA al SCM.

„S-a semnat acum pe doi ani din raţiuni de organizare, sigur vizează o perioadă mai lungă de timp. Sigur, e o prelungire cu cel mai important sponsor din cadrul SCM-ului în integralitatea sa. Pentru că dimensiunea financiară este foarte foarte generoasă. Şi e un semnal pe care clubul vrea să-l dea. Nu numai la nivelul echipei de rugby, dar şi pentru baschet şi handbal, că aşteptăm lângă clubul de drept public din Timişoara, instituţii şi firme extrem de serioase, care să pună umărul la relansarea sportului timişorean. Există şi sponsorizări directe şi sprijin logistic, există 30 de sportivi, împreună cu familiile, cazate în acest campus, există câţiva studenţi care sunt şi jucătorii noştri, există acces la fondurile private ale partenerilor USAMVBT şi aşa mai departe”, a spus Radu Ţoancă.

Viceprimarul a vorbit mult şi despre o posibilă nouă bază sportivă în Ronaţ. La fel ca fotbalul, rugby-ul din oraş nu are condiţii adaptate la acest secol, în ciuda celor zece titluri recente. „Am câteva gânduri bune. Dacă nu dezvoltăm infrastructura sportivă… vom avea doar rezultate pasagere. Noi trebuie să dezvoltăm întreaga infrastructură, fie că e vorba de fotbal, că e vorba de rugby, handbal sau baschet, orice alt sport. Trebuie să încurajăm copiii să meargă la sport… La secţia de rugby avem un teren, dar nu avem o bază suficientă… acolo va trebui să dezvoltăm în viitor, cu sprijinul partenerilor, o bază în care să se antreneze şi copiii, viitorii componenţi ai acestui sport. Pentru că, din câte ştiu eu, în perioada de iarnă, copiii nu au unde să se antreneze şi am reuşit să introducem în buget, un proiect… sper ca în viitor să vorbim de o nouă bază, cu toate cele necesare, pentru că altfel vom avea doar rezultate pasagere… Nu e suficient să câştigăm Cupa României anul acesta, dacă la anul echipa se va destrăma.


La anul să câştigăm şi campionatul, acolo mi-aş dori să ajungem. Şi pe viitor să creştem şi copii şi juniori. Să ajungem la câteva sute, ca să putem spera…”, a adăugat Cosmin Tabără.

Partea sportivă a clubului a fost şi ea bine reprezentată. Steve Shennan, Florin Vlaicu şi Eugen Căpăţînă fiind printre invitaţi. Ultimul a mărturisit că e importantă componenta universitară, mai ales la capătul vieţii sportive. „Sunt colegi care studiază, şi eu m-am gândit, am o facultate, am un master terminat, cred că este de ajuns, dar îmi surâdea ideea, cel puţin, acum o lună, o lună şi ceva. Este o asociere benefică cea cu o astfel de universitate, îţi poţi continua studiile, poţi să-ţi faci o carieră în sport, după care poţi continua cu o carieră în domeniul pe care ţi l-ai ales. Automat educaţia e foarte importantă în viaţa noastră, fiind educaţia academică, pentru că cea sportivă ne-o procurăm singuri de mici, dar cred că e important să fii pregătit, să poţi să porţi o discuţie cu cineva…”, a conchis Căpăţînă, cel mai vechi component al echipei.

Gândurile celor prezenţi s-au îndreptat automat către marea finală de Cupa României din 2 aprilie, la Bucureşti, cu CSM Ştiinţa Baia Mare, eveniment care s-a amânat de două ori în pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.