Se apropie o nouă ediție a festivalului-concurs „Gelu Stan”

Se apropie o nouă ediție a festivalului-concurs „Gelu Stan”

0
DISTRIBUIȚI

În această lună începe cea de-a IV-a ediție a festivalului-concurs „Gelu Stan”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, care se desfășoară în perioada martie-aprilie și se adresează tinerilor interpreți de muzică populară cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani.

Festivalul, una dintre cele mai prestigioase competiții artistice din domeniul folclorului, care evocă personalitatea lui Gelu Stan, are termen de înscriere în competiție data de 21 martie, ora 14:00, până când trebuie trimise toate documentele necesare înscrierii în competiție. Preselecția va avea loc în 23 martie, iar concursul și gala laureaților se vor desfășura  în 14 aprilie, de la ora 18:00, în sala Timișoara Convention Center. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra ansamblului profesionist „Banatul”, dirijat de Sebastian Roșca. Marele Premiu este de 4.000 lei, premiul I de 3.000 lei, premiul al II-lea e în valoare de 2.000 lei, iar cel de-al III-lea de 1.500 lei, la care se adaugă trei premii speciale în valoare de 800 lei.

Totodată, au început înscrierile la cursurile gratuite de dansuri populare coordonate de maestrul Marius Ursu, la care pot participa copii și adolescenți care au între 12 și 16 ani.


Cei doritori pot învăța vechi jocuri așezate de câmpie, precum și jocurile ritmate de munte din zona Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.