Artiști internaționali la ediția din acest an a festivalului Launmomentdat în parc

Artiști internaționali la ediția din acest an a festivalului Launmomentdat în parc

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Launmomentdat în parc revine între 10 şi 12 iunie în Parcul Regina Maria din Timişoara, între orele 12 și 23, cu intrarea liberă.

De-a lungul anilor, evenimentul a adus pe scenele festivalului artişti internaţionali consacraţi, iar ediţia de anul acesta nu face excepţie. La cea de-a V-a ediţie, Parcul Regina Maria va găzdui nume precum Chorbika, Esa’s Afro Synth Band, Fourmï Rouz, Lion’s Den, Prince Fatty ft. Shniece și Reggae Roast ft. MC Natty Campbell.

Jelena Stanković, persoana din spatele proiectului Chorbika, este un membru activ în scena muzicii electronice din Belgrad, iar producțiile ei reprezintă o intersecție dintre electro și muzica dance. Ea coordonează propria casă de discuri Chorbika Records, unde a lansat primul ei EP intitulat Ti i ja (Tu și eu).

Esa’s Afro Synth Band a început cu blogul Afro Synth al lui DJ Okapi. A devenit o misiune colectivă de a reînvia moștenirea muzicii dance din Africa de Sud. Esa’s Afro Synth Band combină talentele creative ale starului din anii ’80, Ntombi Ndaba și tinerilor artiști Ami Koda și Alexander Burke (alias Forest Law), acesta din urmă fiind îndrumat de Esa ca parte a platformei Future Bubblers a lui Gilles Peterson și mai târziu. semnat de Brownswood Recordings.

Născut și crescut în Mauritius, Fourmï Rouz se plimbă acum pe scenele internaționale, semănând semințele multiculturalismului muzical. Acesta a stabilit un nume sinonim cu știința groove pancromatică și deschidere la minte nelegată de gen. Susținând un stil de muzică nomad, care nu cunoaște granițe, Fourmï Rouz sfidează clișeele prin mixuri cu spirit liber, care oferă momente personalizate de dans și visare.

Lion’s Den este o casă de discuri, un soundsystem, un studio și o forță de producție și promovare din Berlin, Germania. Început de activistul muzical Ras Lion cu câțiva ani în urmă, Lion’s Den a continuat să avanseze în toate aspectele furnizării celei mai bune muzici – în studio, pe vinil sau la dans. Întotdeauna într-o misiune muzicală de a îmbina energiile creative – conectând oameni diferiți, influențe diferite și inspirație – Lion’s Den lucrează cu diverși vocaliști, muzicieni și producători din întreaga lume.


Casa de discuri este specializată în Dub, Steppas şi Reggae, pe vinil și digital.

Prince Fatty ft. Shniece este un inginer de sunet și producător britanic. Ca producător, Pelanconi a lucrat cu un repertoriu divers de artiști și case de discuri, de la acid jazz în anii 1990, la muzicieni rock precum Graham Coxon (de la Blur), legende reggae precum Gregory Isaacs și Dub Syndicate și cântăreți pop precum Lily. Allen.

Reggae Roast ft. MC Natty Campbell este unul dintre cele mai importante soundsystem-uri de Reggae/Dancehall şi Jungle din Marea Britanie. Combinând casa de discuri, evenimentele și soundsystem-ul, și-au făcut o reputație de lideri în renașterea scenei dub din Marea Britanie, răspândind mesaje de conştientizare în muzica din toată lumea.

Alături de artiștii internaționali la acest eveniment vor fi prezenți și o serie de reprezentanți ai scenei autohtone, printre care se numără Mighty Boogie, Dubase, Mitsubitchi sau Zo.

Mighty Boogie reprezintă unul dintre cei mai buni DJ de muzică jungle şi drum and bass din România, fiind influenţat de evenimentele organizate pe la începutul aniilor 2000, de către pionierii AnonimTM şi TMBase. Încă de atunci, şi-a manifestat dragostea şi curiozitatea pentru muzică prin achiziţionarea unui set de pickupuri şi colecţionarea de vinyluri cu muzică reggae, hip hop şi drum and bass.

Mitsubitchi e născută într-un discodrom și crescută pe ringurile de dans din Cluj. Misiunea ei supersonică este sfidarea barierelor muzicale. Ea se folosește de toate armele sonore pe care le are la dispoziție, de la disco sau dream trance. Cei 8 ani alături de Pițipoance Întunecate și Waves With No Ends i-au colorat universal muzical cu nuanțe synth, EBM și post-punk.

Zo, născut în Hunedoara și stabilit în Cluj-Napoca, după ani de activitate ca organizator de evenimente, și-a lansat cariera de Dj. El mixează linii de bass din genuri precum garage, dubstep și bass. A participat la festivaluri importante din țară și a împărțit scena cu Mungo’s Hi Fi, Kaiju, Sukh Knight, Subcarpați și mulți altii.

Launmomentdat în parc este un festival internațional născut în 2016 în Timișoara, care propune o simbioză între muzică, artă, teatru și film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.