Traficanți de droguri prinși în flagrant. Polițiștii au descoperit o „fermă” de...

Traficanți de droguri prinși în flagrant. Polițiștii au descoperit o „fermă” de canabis

0
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc au fost arestați preventiv după o anchetă a DIICOT Arad.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai – iulie 2022, unul dintre inculpaţi a înfiinţat și întreținut o cultură de canabis în interiorul unui imobil din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia, parte din recoltă fiind comercializată de către cel de-al doilea inculpat consumatorilor de pe raza județului Arad. Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că, în aceeași perioadă, a comercializat cantitatea de 2,5 kilograme de canabis și aproximativ 450 pastile de ecstasy. La data de 6 iulie 2022 au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant, în urma cărora primul inculpat a fost prins în flagrant în timp ce vindea cantitatea de un kilogram de canabis contra sumei de 19.000 lei, iar cel de-al doilea inculpat a fost prins în flagrant după a comercializat cantitățile de 298 de pastile ecstasy și un kilogram de canabis în schimbul sumei de 25.000 de lei.


Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a șapte mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, în urma cărora au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării o cultură outdoor compusă din 125 plante de canabis (28,150 kilograme), 5 grame de canabis, două plante de canabis, un gram de substanţă psihoactivă, un cântar, două grindere, un aparat de vidat și un ventilator”, a transmis DIICOT

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis în cursul zilei de astăzi propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de cei doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul SCCO Arad, BCCO Timișoara și Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad și Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.