Inundații într-o zonă din Timiș. Cod roșu în noaptea de marți spre...

Inundații într-o zonă din Timiș. Cod roșu în noaptea de marți spre miercuri UPDATE Peste 20 de gospodării și sediul unei primării, afectate

0
DISTRIBUIȚI

Localitățile aparținătoare comunei timișene Fârdea au fost afectate de inundații în urma ploilor abundente de astăzi, după ce mai multe pârâie s-au umflat și au ieșit din matcă, a transmis lugojinfo.ro. Localnicii au cerut ajutorul pompierilor după ce apa a intrat în mai multe case și gospodării în Gladna Română și Hăuzești.

Primarul comunei Fârdea, Violeta Murari, a declarat pentru sursa citată ca au fost mobilizați localnici, dar și pompieri, pentru a ajuta oamenii sa își salveze bunurile.


Conform unor informatii centralizate, în numai două ore, pe raza comunei Fârdea nivelul precipitațiilor s-a apropiat de 50 de litri pe metru pătrat.

Vă reamintim că până miercuri dimineața este valabil un cod galben de vijelii, ploi și grindină în 15 județe. De asemenea, conform INHGA, începând de astăzi, de la ora 19:30, până mâine la ora 3:00, este valabil un cod roșu „privind creșteri rapide de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol – bazin hidrografic Gladna, județul Timiș”.

UPDATE „Avem 20-25 de gospodării afectate în comuna Fârdea, printre care și primăria. Se trage apa cu trei pompe de mare capacitate. Momentan s-au oprit intemperiile, se mai așteaptă un front atmosferic cu precipitații, dinspre Serbia, dar de mai mică intensitate. Mulțumim celor 50 de oameni de la ISU și 20 de oameni de la Apele Române care lucrează pentru evacuarea apelor”, a transmis prefectul Mihai Ritivoiu, care a mers în zona afectată de inundații.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.