Politehnica a intrat iarăşi pe „piaţa externă”. Doi sârbi cu dublă cetăţenie...

Politehnica a intrat iarăşi pe „piaţa externă”. Doi sârbi cu dublă cetăţenie se alătură alb-violeţilor

0
DISTRIBUIȚI

Deşi în prima parte a sezonului echipa timişoreană a avut mulţi străini care au dezamăgit, de voie de nevoie Politehnica va miza iarăşi pe jucători din afara ţării. În mare nevoie de un fundaş, a fost adus Miloš Sekulić, care soseşte tocmai din Promozione (L6 Italia), în timp ce cealaltă achiziţie a zilei este un mijlocaş lateral care a activat în eşalonul secund sârbesc: Luka Stojanovic.

Pe lângă aspectul financiar, cei doi sârbi i-au atras atenţia antrenorului Octavian Benga şi prin faptul că au şi paşapoarte UE, primul fiind totodată şi croat iar al doilea, născut în Banatul Sârbesc, are şi cetăţenie bulgară.

Miloš Sekulić (27 ani), născut la Ruma (ex-Iugoslavia) chiar pe 1 ianuarie, e fundaş. A crescut la Vojvodina Novi Sad şi a mai jucat printre altele la: Sloven Ruma, FK Donji Srem 2015 Pećinci, Sloboda Užice (toate Serbia), Rimavska Sobota, KFC Komarno sau FK Slovan Duslo Sala (Slovacia), la NK Drava Ptuj (Slovenia), dar şi la echipe de ligă inferioară din Suedia, Germania şi Italia, fiind ultima dată jucătorul celor de la Abano Calcio, formaţie cu care a retrogradat în eşalonul al şaselea italian.

„Primele mele impresii sunt foarte bune, îmi place tot ce am găsit aici în ceea ce priveşte condiţiile, staff-ul tehnic.


Oraşul este foarte frumos şi am venit cu gânduri pozitive şi cu gândul de a salva Politehnica de la retrogradare”, a declarat Sekulic pentru site-ul sspolitehnica.ro.

Luka Stojanovic (26 ani) e mijlocaş stânga sârb şi poate evolua de asemenea pe postul de „aripă” în banda opusă. S-a născut la Panciova, unde a evoluat pentru localnicele Zeleznicar şi FK Dinamo. A mai jucat pentru FK Slavia Kovačica, BASK Belgrad, Jedinstvo Surčin, Kolubara Lazarevac, IMT Belgrad (toate Serbia), dar şi la Levski Lom, în Bulgaria. Ultima sa echipă a fost Zlatibor Cajetina, în eşalonul secund sârbesc, club de care s-a despărţit în toamnă după şapte partide jucate în acest sezon. În sezonul 2017-18 a făcut parte din echipa lui Dinamo Vranje, care a promovat în elită, dar se despărţise de ei prea devreme în campionat pentru a se bucura de rezultatele ulterioare.

„Poli este un club foarte iubit, cu tradiţie, sunt impresionat de Timişoara. Obiectivul e să menţinem Poli în Liga 2 şi sunt foarte focusat în acest sens”, a spus şi Stojanovic.

Cu cei doi, Poli, care încă oficial nu poate efectua transferuri, adică să-i şi legitimeze pe jucătorii cu care a semnat acum (deocamdată), a ajuns la cinci achiziţii în iarnă. La penultima clasată din „B” mai sosind portarul Denis Moldovan (Viitorul Cluj) şi mijlocaşii Adrian Gîdea (CFR Cluj) şi Marian Târşa (Metalul Buzău).

Mâine, de la ora 10, la Baza 2, Poli Timişoara dispută primul test al iernii şi al noului an, cu Timişul Şag (L4 Timiş).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.