Finanțare de șapte milioane de euro, bani europeni, pentru dotări noi în...

Finanțare de șapte milioane de euro, bani europeni, pentru dotări noi în clădirea veche de la Spitalul de Copii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat că autoritățile au câștigat o finanțare de 35 milioane de lei (șapte milioane de euro) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru dotarea clădirii vechi a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara cu aparatură de ultimă generație.

„Prin proiect se vor achiziționa sisteme specializate pentru sterilizarea aerului, instrumentelor și a suprafețelor.


Va fi dotat laboratorul pentru detecția microorganismelor care cauzează aceste infecții nosocomiale, pentru a le combate mai eficient. Sunt incluse și fonduri pentru un robot chirurgical prin care reducem riscul ca acești copii să se infecteze, având timpi de operare și de tratament postoperator mult mai scurți”, a comunicat primarul Fritz.

„Le mulțumesc echipelor de la Spitalul de Copii care au lucrat pentru obținerea acestei finanțări consistente pentru Timișoara. Termenul pentru finalizarea acestei investiții din PNRR este jumătatea anului viitor”, mai spune mesajul edilului-șef, care a precizat că anul acesta primăria a alocat 125 de milioane de lei pentru investiții în spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.