Conferință pe tema protecției consumatorilor, la CCIAT

Conferință pe tema protecției consumatorilor, la CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

„Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză” este tema luată în dezbatere de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat  cu SCA „Piperea și Asociații” și Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, sub egida Camerei de Comerț și Industrie a României, în data de 22 iunie, de la ora 10:00, în sala Banat a Centrului Regional de Afaceri.

Experți în domeniu vor prezenta informații relevante privind desfășurarea corectă și în bune condiţii a activităţii comercianților, cu scopul de a preveni abaterile, sancțiunile și măsurile impuse de Legea 363/2007. Participarea este gratuită iar înscrierile se pot face până în data de 20 iunie. Confirmarea participării la eveniment se poate face prin completarea formularului de înscriere accesând link-ul https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=F4yo sau prin e-mail la adresa ccoroian@cciat.ro.

Conferința va avea următorul program:

09:45 – 10:00 – înregistrarea participanților

10:00 – 10:30 – mesaje de bun venit: Florica Chiriță – președinte, CCIA Timiș,  Mihai Alin Gubandru – comisar șef – Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest, Gheorghe Piperea – partener coordonator, SCA Piperea și Asociații

10:30 – Ordinul nr.


201/2022 privind furnizarea de informații în comercializarea produselor finite/mâncăturilor funizate de unitățile de restaurație colective (HORECA)

– Practici comerciale incorecte, abateri, sancțiuni și măsuri dispuse de Legea nr. 363/2007

– Achiziția online – achiziție sigură

– Răspunderea pentru produsele defecte

Prezintă CRPC Regiunea Vest: Mihai Alin Gubandru, comisar șef, Ramona Crainic, comisar superior, Raluca Codreanu, comisar superior

– Publicitatea înșelătoare – Influența afirmațiilor exagerate asupra raporturilor dintre agenții economici și asupra intereselor legitime ale consumatorilor – prezintă: av. Roxana Diana Tiutiu, avocat senior SCA „Piperea și Asociații”

– Pe cale(a) de dispariție a comerțului tradițional – digitalizarea și implicațiile sale în materia protecției consumatorilor – prezintă: av. Alexandru Rățoi, Partener SCA „Piperea și Asociații”

– Practicile comerciale incorecte ale băncilor – prezintă: dr. av. Gheorghe Piperea, partener fondator SCA „Piperea și Asociații”

– Cazierul comercial și efectul de disuasiune (descurajare) și de persuasiune (încurajare); Sancțiuni și efecte negative în planul imaginii și al credibilității comercianților – prezintă: av. Diana-Maria Procopiescu, SCA „Piperea și Asociații”

13:30 – 14:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.