Capitala muzicii clasice: Timișoara găzduiește cea de-a doua ediție a Classical ME...

Capitala muzicii clasice: Timișoara găzduiește cea de-a doua ediție a Classical ME Music Summit, un eveniment unic în România

0
DISTRIBUIȚI

Peste doar câteva zile începe cea de-a doua ediție a summit-ului muzical Classical ME, un eveniment complex și unic în România, care își propune să adune cei mai importanți reprezentanți ai muzicii clasice din țară și din străinătate Acesta se va desfășura între 4 și 6 noiembrie, la Timisoara Convention Center, și are ca temă „Metodele inovatoare pentru sustenabilitatea industriei muzicii clasice”.

Evenimentul vizează identificarea strategiilor durabile pentru asigurarea continuității muzicii clasice, inclusiv prin crearea unei rețele de muzicieni orientați către dezvoltarea unor competențe și abilități noi în concordanță cu cerințele și evoluția societății, precum și în concordanță cu propriile așteptări.


Programul summit-ului include concerte, conferințe informative pornind de la teme actuale, susținute de experți în muzică, ateliere și oportunități de networking de la muzicieni și entuziaști ai muzicii.

„Printre speakerii acestei ediții se numără: Beat Fehlmann (Managerul Anului în 2022 pentru Orchestrele Germane și Managerul Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland – Pfalz), László Agoston (Cel mai citit blogger din Ungaria, laureat al titlului Ambasadorul Bunăvoinței Nordice din partea ambasadelor comune ale Danemarcei, Norvegiei, Suediei și Finlandei), Prof. Dr. Daniel Sebastian Scholz (Profesor Specializat în Sănătatea Muzicienilor, Psiholog, Psihoterapeut licențiat în Psihoterapie Cognitiv Comportamentală, Muzician – Profesor al Universității de Muzică din Lübeck, Gerald Mertens (Director al Fundației Orchestrelor Germane UNISONO și Redactor-șef al prestigioasei reviste Das Orchester), Yvan Boudillet (Vicepreședinte la Utopia Music), Adam Jeanes (Senior Manager, la Arts Council England), Federico Hernández (Director Harrison Parrott), de la care veți putea învăța direct metode prin care putem cu toții să contribuim la crearea unui viitor sustenabil al muzicii clasice“, au transmis organizatorii.

Proiectul este organizat de Asociația Tribul Artistic și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.