Protest spontan la RETIM. Care sunt nemulţumirile şi cu ce ameninţă muncitorii

Protest spontan la RETIM. Care sunt nemulţumirile şi cu ce ameninţă muncitorii

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Protest spontan al angajaţilor RETIM la sediul de pe Str. Divizia 9 Cavalerie, Timişoara. Lucrătorii au refuzat să iasă pe traseu în această dimineaţă, acuzând nemulţumiri legate de salarii, condiţiile de muncă şi conducerea societăţii. Aceştia îl acuză pe Venelin Ditsov, şeful staţiei, de hărţuire şi cer în primul rând înlăturarea lui.

Timişoara riscă să se umple de gunoaie de 1 Mai şi de Paşti.

„Este o oprire spontană a lucrului, oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile salarile, conducerea firmei, care umileşte, îi tratează ca pe nişte sclavi. Nu vorbesc cu ei, dacă depun plângeri sunt vânaţi, daţi afară. Condiţiile de lucru… Momentan oamenii sunt înăuntru, este şi conducerea firmei, nu s-a luat nicio măsură deocamdată”, ne-a spus unul dintre nemulţumiţi.

La faţa locului e şi Dan Pascu, directorul Retim Ecologic Service, care încearcă să-i înduplece pe muncitori.

Printre nemulţumiri se numără şi faptul pontajul nu se efectuează conform legii, ci pe un GPS din maşină, că se taie din orele de muncă. Dar cele mai mari nemulţumiri sunt legate de şeful secţiei, Venelin Ditsov, pe numele căruia ar fi cinci plângeri de hărţuire şi cer ca acesta să fie dat afară, apoi urmează condiţiile salariale şi condiţiile de lucru. Angajaţii, lucrătorii şi şoferii, sunt hotărâţi să nu iasă pe teren la lucru pe durata sărbătorilor, în datele de 1, 4 şi 6 mai dacă nu li se îndeplinesc doleanţele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.