
Mihaela Şora, directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 30 din Timişoara şi membru PSD, susţine că activitatea politică personală vine în completarea celei didactice şi a explicat ce proiecte şi iniţiative va susţine din noua postură de consilier judeţean în Timiş.
„Eu am intrat în politică cu mulţi ani în urmă. Sunt 26 de ani. Cred că în al doilea an după ce Şcoala 30 şi-a deschis porţile, nu aveam funcţie de conducere la şcoală, eram învăţător. Nici pe departe (n.r. postul de director nu a fost o motivaţie de a intra în politică), să ştiţi. Am demonstrat în aceşti ani că orientarea mea politică a venit ca o completare. Niciodată nu am amestecat, deşi mă mândresc că fac parte din Partidul Social Democrat şi în funcţia mea de conducere nu am avut parte de primari social-democraţi, am avut primar pe domnul profesor Robu iar acum pe domnul primar Fritz. Dacă îmi amintesc începuturile de colaborare… Eu am intrat în politică pentru că am dorit să se schimbe primarul de la Moşniţa… în anul 2000 a candidat la Primăria Moşniţa un pesedist, domnul Ioan Cova, l-am susţinut atunci alături de colegii mei din PSD, cu toată dăruirea şi toată convingerea şi cu toată implicarea, nu a fost să fie, dar eu nu m-am dezis, am rămas cum se spune, mi-am păstrat familia şi cu bune şi cu rele, am rămas devotată partidului şi să ştiţi că mă mândresc. Am cunoscut oameni de calitate, oameni, să ştiţi uneori nu le-am împărtăşit ideile. Mi-a plăcut şi de Dragnea, nu foarte mult. Dar au fost momente. Am fost (n.r. când se striga în curtea PSD-ului: jos Dragnea). Au fost momente la început când am gândit că va organiza partidul şi se va implica şi va fi totul ok, dar a fost să nu fie aşa. Am fost la toate evenimentele. Nu mi-a fost teamă”, a declarat Mihaela Şora, la PRESSALERT LIVE.
Directoarea Şcolii Nr. 30 din Timişoara va avea mandat de consilier judeţean în cadrul noii organigrame CJ Timiş. „Mi-am făcut o agendă. Nu le-am discutat, nu am avut timp, discutăm alianţe, organizare… Sigur că primele şi cele pe care mi le-am notat aşa, cu liniuţă, sunt problemele legate de educaţie. Pentru că şi Timişoara face parte tot din judeţul Timiş, trebuie să am grijă şi de Moşniţa că acolo locuiesc şi am avut colaborare cu şcoala din Moşniţa şi de ce să nu o păstrăm în continuare, dar problema terenului, punctual la Şcoala 30. Nu ne dă teren Simonis, dar pentru că Timişoara face parte din judeţul Timiş (…) Indiferent de ce alianţe se fac eu cred că problemele educaţiei trebuie să fie prioritare şi eu voi insista ca aceste nevoi ale şcolilor din Timişoara să fie soluţionate şi nu numai a celor din Timişoara şi din întregul judeţul Timiş, fiind consilier judeţean.
Pe urmă problema programului lapte şi corn. Efectiv ne-am săturat de lapte lapte şi mere. De prezenţă, de gestionarea acestui program fără să fie în totalitate în beneficiul elevilor, produsele care sunt oferite prin acest program, absolut se impune a fi diversificate. Aş veni cu propunerea să reorganizăm implementarea şi permite legislaţia ca în fiecare modul copilaşii să primească lapte, în celălalt iaurt, în celălalt brânzică, caşcaval şi aşa mai departe. Să nu rămânem doar la lapte şi corn. A treia, e problema proiectelor pe agenda culturală cu finanţare de la CJT. Când vorbim de Olimpiade la nivel naţional, care se implementează într-o şcoală din judeţul Timiş este absolut necesar ca acel proiect să fie finanţat din rezervă, nu pe baza unui proiect pe care şcoala respectivă să-l aibă finanţat pe Agenda culturală. Iar numărul proiectelor finanţate pentru unitatea de învăţământ este acelaşi indiferent de mărimea şcolii. Deci tot trei proiecte maxim poate depune Şcoala 30 care are 2.400, tot trei proiecte depune şi o şcoală 4-500 de copii. Şi ar mai fi… Sunt suficient de organizată astfel încât activitatea mea politică să vină în completarea activităţii de la şcoală”, a spus Mihaela Şora.
Despre eventualele disensiuni politice cu colegii din învăţământ, Şora a precizat: „Vin să se plângă, dovadă că am fost alături de ei atunci când a fost greva. Nu m-am dat în spate. Cred că am fost directorul care a apărut pe toate televiziunile şi am transmis colegilor că e nevoie să se aplece, e nevoie de mărirea salariilor, e nevoie ca dascălii să fie luaţi în seamă…”.
În ceea ce priveşte alegerile, directoarea Şcolii 30, a concluzionat că va vota desigur cu candidatul PSD, deşi acesta nu poate fi considerat un produs de succes al învăţământului românesc: „Cu cine să votez? Voi vota cu Marcel Ciolacu. Nu ştiu dacă asta are importanţă foarte mare, poate a mai greşit pe ici pe colo într-un anumit context un cuvânt, un acord… Eu am avut ocazia să-l ascult în afara emisiunilor înregistrate, unde a fost mult mai degajat se vedea mai stăpân vorbele spus. Eu o pun pe seama emoţiilor toate greşelile pe care dumnealui uneori le-a făcut…”.