ACS Poli și-a umplut infirmeria înainte de ”descinderea” Chiajnei. De ce nu...

ACS Poli și-a umplut infirmeria înainte de ”descinderea” Chiajnei. De ce nu pot participa timișorenii în Europa chiar dacă vor lua Cupa

0
DISTRIBUIȚI

Deși au trecut printr-o perioadă fastă în luna martie, timișorenii nu au un început de aprilie strălucit. Ionuț Popa acuză o ”explozie” a listei cu jucători indisponibili înaintea unui meci care poate fi crucial în lupta pentru supraviețuire. ACS Poli întâlnește mâine Concordia Chiajna, grupare care se află pe poziția 7, direct retrogradabilă, dar cu același număr de puncte: 13.

După meciul de la Iași, cedat cu 0-1, bănățenii au mari probleme de lot, din nou. Tehnicianul lui ACS Poli a luat foc la adresa conducătorilor, cu referire la programul extrem de încărcat al echipei sale. ”Situația nu e grozavă. Pentru prima dată cred că în fața unui adversar plecăm cu șansa a doua. Avem deja doi suspendați, patru accidentați. Și în condițiile astea: fă lot și echipă! Al doilea aspect și cel mai important e că asupra echipei planează o presiune psihologică, echipa simte o frustrare enormă. În nouă zile și 15 ore această echipă, singura din țară care joacă pe trei fronturi, are patru meciuri și jumătate, socotind prelungirile și penalty-urile cu CFR. Nu înțeleg acei oameni care programează meciurile. La un moment dat acești oameni pot ceda, cine răspunde dacă se întâmplă ceva cu vreun jucător de la Poli. Îmi cer scuze, dar cine face? Liga, FRF? Noi respectăm competiția. De ce nu se poate face ceva?”, a declarat Ionuț Popa.

În acest moment ”principalul” timișorean are doar trei mijlocași valizi, dar nu e exclus ca Poparadu ori Fucek să fie recuperați după ultimul antrenament. ”Ieri nu puteam conta pe Bocșan, Cânu, Șeroni și Fucek, Poparadu, Doman. Sunt suspendați Soljic și Străuț.


Cânu a stat permanent cu gheață… Poparadu nu are ritm. Fucek are probleme la inghinali, Șeroni a recidivat, Bocșan are glezna umflată”, a subliniat Popa.

Tehnicianul și-a păstrat nervii și pe modul în care e tratat clubul în privința banilor pe care trebuie să-i primească din Cupa Ligii. ”Mă abțin cu greu. Mi s-a băgat deja pumnul în gură când am cerut bani de la LPF… Normal că poate să vin și al treilea (televiziunea) să-mi pună pumnul în gură”, a răspuns Popa când a fost întrebat dacă va cere o reacție și de la ultimii pe care s-a aruncat vina.

Referitor la Concordia, grupare cu care timișorenii au remizat, scor 1-1, în ultima etapă a sezonului regulat tehnicianul nu crede că aceasta vine setată pe o anume fază: ”Fiecare echipă joacă așa cum poate, nu cred că e un scop eiminatoriu să joci ofensiv sau defensiv. Nu cred că există echipă care joacă la 0-0”.

”Va fi un meci foarte greu. Cred că urmează cea mai importantă perioadă pentru noi în acest play out. Se sime oboseala, echipa a jucat în Cupă, apoi acum două zile la Iași, joi plecăm la Severin. E un program inuman. Înțelege că vrem să ajungem ca în Anglia. Dar suntem departe de așa ceva. O victorie ar fi o opțiune serioasă pentru salvare, Concordia e acolo cu noi”, a spus și Andrei Artean, unul dintre puținii mijlocași valizi ai echipei de pe Bega. Partida ACS Poli – Concordia Chiajna se dispută mâine, de la ora 20.30, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în etapa a IV-a a play out-ului.

Nicio șansă la Europa!

Deși e implicată în semifinalele Cupei României și o finală putea însemna preliminariile Europa League, ACS Poli nu are nicio șansă de participare în eurocupe. Informația dezvăluită de gsp.ro a fost confirmată. Deși Adrian Neaga s-a arătat surprins pentru sursa citată. Clubul nu și-a depus dosarul pentru Europa în termenul limită, 31 martie. ”Astăzi am auzit problema asta, nu cred că e problemă de antrenor”, s-a rezumat să comenteze Ionuț Popa. ”N-am auzit, în primul rând e important să ne salvăm de la retrogradare”, a precizat Andrei Artean. Motivul pentru care clubul bănățean nici n-a depus acest dosar e reprezentat de datoriile către stat, din cauza cărora clubul nu ar fi acceptat în competițiile continentale chiar dacă ar obține pe teren acest drept.

În mod curios, FC Voluntari, aflată în aceeași situație, dar fără probleme financiare grave, nu a aplicat nici ea pentru Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.