Remiză pentru Ripensia, la Satu Mare. Ocazii imense într-un final în care...

Remiză pentru Ripensia, la Satu Mare. Ocazii imense într-un final în care timișorenii au jucat în superioritate numerică

0
DISTRIBUIȚI

Al doilea rezultat de egalitate consecutiv pentru Ripensia Timișoara cu Radu Suciu pe bancă. După ce etapa trecută au încurcat-o în Ciarda Roșie pe Dunărea Călărași, roș galbenii, deși au avut șanse imense pe final, au obținut un punct în deplasarea de la Satu Mare, scor 1-1.

Apele au fost foarte tulburi în tabăra gazdelor înaintea jocului cu Ripensia. După ce inițial o bună parte a jucătorilor importanți au decis să nu evolueze în semn de protest pentru neplata salariilor, aceștia au revenit asupra deciziei și au intrat în teren, în timp ce juniorii chemați pentru o eventuală înlocuire au fost lăsați pe margine. În orice caz, Muntean a fost în premieră titular între buturi la „Oli” și a avut treabă în primele 10 minute, la două șuturi ale lui Tudor. Rădulescu a fost aproape de o gafă, însă Lusamba a tras peste poartă mingea scăpată de portarul oaspeților.

Imensa ratare a lui Mediop a anunțat golul lui Adrian Dumiter, care la jumătatea primei reprize a trimis balonul, cu capul, în poarta Olimpiei.


Însă avantajul nu a durat mult. Cristian Munteanu a primit o minge la marginea careului mare după un corner executat de Pop și a restabilit echilibrul, care s-a menținut pâna la intrarea la cabine, 1-1.

Ripensia a preluat inițiativa în repriza secundă. Ungureanu a șutat din interiorul careului, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Timișorenilor le-au trecut glonțul pe la cap în minutul 55, când centralul a arătat punctul cu var după o intervenție a lui Stoi, însă tușierul a indicat că faultul a fost în afara careului. Nimic notabil în urma loviturii libere.

Cu zece minute înainte de final, Olimpia Satu Mare a avut șansa victoriei, dar Munteanu, liber de la opt metri, a tras un metru peste poartă. Cosmin Bura a văzut cartonașul roșu direct, după o intrare cu talpă asupra lui Matiș, astfel că sătmărenii au abordat finalul meciului în inferioritate numerică.

Finalul a fost alert, cu Ripensia în atac, însă nici Mediop, nici Toma, cu o ocazie rarisimă, printr-un șut în bară, nu au putut să aducă toate cele trei puncte în Banat, astfel că rezultatul final a fost cel stabilit la pauză, 1-1. Pentru roș-galbeni urmează înfruntarea cu UTA, miercurea viitoare pe ”Dan Păltinișanu”.

*

Olimpia Satu Mare: Fl. Muntean (c.) — Szasz (’46, Miholca), D. Muntean, Duruș, Hlinca, Munteanu, Bura, Rus, Pop (’78, Achim), Brata, Lusamba (’82, Villand). Antrenor: Zoltan Ritli.

Ripensia Timișoara: Rădulescu — Vlădia, Toma, Stoi (’70, Bobină), Zaluschi, Mediop. Ungureanu (’87, Mânecan), Dumiter (’78, Martiș), Tudor, Aprop, Popa (c.). Antrenor: Radu Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.