Se îngheață prețurile la energie, carburanți și servicii de salubritate. Noi obligații...

Se îngheață prețurile la energie, carburanți și servicii de salubritate. Noi obligații pentru autoritățile locale

1
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, în această, seară, faptul că a fost adoptată ordonanța militară numărul 4, care vine cu noi restricții, având în vedere că România va trece de pragul de 2.000 de persoane infectate cu COVID 19. „Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani, pentru că asta cere momentul”, a anunțat Vela.

Ministrul a anunțat că persoanele de peste 65 de ani pot pe toată perioada zilei să-și rezolve problemele de sănătate, rămânând însă valabilă restricția pentru cumpărături între orele 11.00 – 13.00.


De asemenea, cei peste 65 de ani pot ieși și între orele 20.00 – 21.00 pentru a ieși afară cu animalele de companie, nefiind nevoie de declarație de proprie răspundere în acest interval. „Cei care vând medicamente sau alimente sunt obligați să ia măsuri astfel încât în intervalul 11 – 13 să faciliteze accesul persoanelor peste 65 de ani”, a anunțat Vela.

S-a stabilit că dacă persoanele care sunt în izolare la domiciliu încalcă regulile vor intra direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile. De asemenea, cei care nu respectă regulile în carantină vor sta alte 14 zile în carantină, urmând să suporte toate cheltuielile.

Toți șoferii care conduc mașini peste 2,4 tone și vin din curse externe, piloții și personalul navigant au trei variante la întoarcerea în țară – stau între curse în carantină în spații puse la dispoziție de firme, se izolează cu familia sau stau în spații de carantină amenajate de autorități și vor plăti pentru aceste servicii.

Autoritățile publice locale vor monta la toate intrările din blocuri, începând de marți, dezinfectant și vor asigura dezinfecția pe scările de bloc. De asemenea, vor pune la dispoziția medicilor și asistentelor spații de cazare pentru odihnă. Ambele măsuri intră în vigoare de marți.

Prețurile la energie, carburanți, servicii de salubritate nu mai pot fi majorate peste prețurile practicate astăzi, pot doar să scadă, în funcție de cerere și ofertă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.