p style="text-align: center;">

Fanfare Ciocârlia şi-a început primul turneu în România, la 16 ani de la lansare şi după tot atâţia în care a ridicat în picioare săli de spectacole pline ochi, din toate colţurile lumii, aseară la Timişoara, în Porky’s Pub, unde cei prezenţi au avut parte de o seară incendiară, colorată de ritmurile formaţiei din Zece Prăjini descoperite de germanul Henry Ernst.
Cei 12 membri ai fanfarei şi-au început recitalul cât se poate de lejer, cu acorduri care nu prevesteau defel „iureşul“ declanşat mai târziu. De altfel, un plus de şarm al acestui concert l-a reprezentat alternanţa dintre „pasajele“ lente şi cele ritmate, adeseori aceasta realizându-se în cadrul aceleiaşi melodii. Dacă la început, doar câţiva spectatori s-au ridicat de la mese, în a doua jumătate a recitalului, la faţa locului a fost un „iureş“ deosebit, fiind un adevărat „circ de sunet“. Printre piesele care au declanşat buna dispoziţie s-au numărat superba „Born to be wild“, care a fost inclusă în celebrul film Borat, „Iag Bari“ (melodia care dă titlul unui album al formaţiei), sau mirificele adaptări după James Bond sau Caravan, standardul de jazz cunoscut datorită lui Duke Ellington. Recitalul lor a fost presărat şi cu câteva momente umoristice, unul dintre acestea consumându-se în momentul în care prin faţa scenei „aruncătorii de şerveţele“ îşi făceau datoria. „Şerveţelele astea sunt albe. Asta pentru că noi suntem aşa, mai negricioşi…“, s-a auzit de pe scenă. În alt moment al recitalului liderul trupei a chemat toate fetele „dansatoare“ în faţa scenei, iar pe final muzicienii care s-au prezentat de mai multe ori ca fiind Fanfara Ciocârlia din Moldova au mulţumit publicului pentru atmosfera deosebită de care au avut parte.
Melomanii timişoreni au avut parte de o izbucnire tumultoasă de sunete şi flacără muzicală, iar viteza care a fost “prinsă” la un moment dat a fost comparabilă cu aceea a unui Porsche pe o pistă de încercări. Nu degeaba este cunoscută ca cea mai rapidă fanfară din lume…