Antrenorul Grădinaru explică de ce Universitatea Timişoara nu s-a înscris în prima...

Antrenorul Grădinaru explică de ce Universitatea Timişoara nu s-a înscris în prima ligă de volei masculin

0
DISTRIBUIȚI

Volei-8999-600x398

Universitatea Timişoara s-a înscris ieri în Divizia A2, al doilea eşalon voleibalistic, deşi obţinuse dreptul de promovare în Divizia A1. Dificultăţile financiare, dar şi restricţiile impuse de legislaţie, au făcut ca echipa studenţească să nu poată să revină în Divizia A1 la un an de la retrogradare.

Universitatea a promovat la sfârşitul lui mai alături de Arcada Galaţi, iar echipa a obţinut o amânare de la Federaţie valabilă până ieri pentru a anunţa dacă se vor putea înscrie în primul eşalon. Taxa de înscriere în A1 este de 1000 de euro, dar suma putea fi plătită ulterior. Mai mult, primarul Nicolae Robu a promis că va ajuta echipa cu bani. Universitatea însă ar fi rămas în imposibilitatea de a plăti salarii jucătorilor din cauza stattului de club universitar. Echipa de volei masculin este o secţie a clubului Universitatea, club universitar ce este finanţat direct de Ministerul Tineretului şi Sportului. În aceste condiţii, clubul nu ar fi putut folosi banii publici pentru plata salariilor, ci doar pentru cheltuieli legate de echipament, deplasari şi organizară de meciuri pe teren propriu. Din punct de vedere legal, este interzis ca din bani publici să se plătească salarii dacă un club sportiv nu e organizat sub formă de ONG cu autorităţile ca acţionari.

„Ca noi să avem echipă de prima ligă noi trebuia să plătim salarii.


Noi nu putem face acest lucru din bani publici, iar clubul Universitatea nu  poate plăti decât indemnizaţii de efort. Eu am fost primul care a optat pentru neînscrierea în prima ligă, deoarece am fi fost carne de tun cu siguranţă. Nu avem un lot corespunzător nici valoric, dar nici numeric. Din lotul de anul acesta, doi băieţi sunt accidentaţi, doi vor să renunţe la volei, iar doi pleacă din Timişoara unde au venit la studii”, a explicat pentru Pressalert antrenorul Sorin Grădinaru.

Secţia de volei are două soluţii pentru a depăşi cercul vicios în care se află în acest moment. Fie echipa de volei se organizează sub formă de ONG, fie găseşte un sponsor privat. Antrenorul Sorin Grădinaru a încercat să caute sponsori şi acum, dar nu a avut sorţi de izbândă. Un lucru este cert, echipa va continua să existe în eşalonul secund. „Cât timp eu voi fi la echipă, nu se va desfiinţa. Pot să vă asigur de acest lucru. Până la urmă, şi la turneul de promovare ne-am dus fără să ştim dacă vom obţine dreptul de promovare”, spune Sorin Grădinaru. Deoarece echipa nu s-a înscris, Universitatea nu şi-a pierdut dreptul de promovare anul viitor. Dacă se înscria şi anunţa înainte de începerea campionautlui din octombrie că se retrage, Federaţia de Volei ar fi penalizat gruparea bănăţeană. Anul trecut, LPS Bihorul a promovat, s-a înscris, dar săa retras înainte de începerea campionatului şi astfel, Federaţia le-a interzis dreptul de promovare pentru un sezon. În aceste condiţii, Universitatea Timişoara continuă în A2 sperând la o reorganizare ce să le permită revenirea în elita voleiului românesc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.