Negură Bunget, cea mai bună trupă de metal din lume în 2013

Negură Bunget, cea mai bună trupă de metal din lume în 2013

0
DISTRIBUIȚI

negura

În urma voturilor cititorilor site-ului Metalhead, timişorenii de la Negură Bunget s-au ales cu premiul de cea mai bună trupă de metal din lume („Best World Metal Band 2013“), ocazie cu care vor susţine un concert la Bucureşti, pe data de 7 februarie, în cadrul Metalhead Awards.

Anul trecut, trupa a lansat videoclipul Curgerea muntelui, melodie care este inclusă pe EP-ul „gând a-prins”, o introducere în prima parte a trilogiei muzicale şi vizuale a formaţiei, intitulată „Tău”. Timişorenii au întreprins un turneu internaţional de promovare a acestui material discografic, care a avut loc în Polonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Germania, Olanda, Austria, Elveţia, Franţa, Marea Britanie şi Spania.

Formaţia alcătuită din Gabriel Mafa „Negru“,  Tibor Kati, Adrian Neagoe, Petrică Ionuţescu,  Ovidiu Corodan, Daniel Dorobanţu şi Mihai Neagoe „Mtz“ a debutat în 1995 cu un demo numit „From Transilvanian Forests“ (editat sub prima titulatură a trupei, Wiccan Rede), după care muzicienii au editat albumul de debut „Zîrnindu-să“, un an mai târziu.

În 2004, trupa a efectuat primul ei turneu internaţional susţinând concerte în Portugalia, Germania, Belgia, Slovacia şi Ungaria.


De-a lungul anilor, timişorenii au cântat ca invitaţi în cadrul unor festivaluri internaţionale de renume ca Wacken Open Air, Summerbreeze, Hellfest sau Graspop. Cu o prezenţă constantă în scena metal autohtonă, Negură Bunget şi-a conturat încă de la începuturi o viziune muzicală şi spirituală deosebită.  Şi pentru acest an, timişorenii au deja anunţate o sumedenie de concerte în străinătate, lista acestora putând fi consultată pe site-ul trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.