Sinceritatea lui DJ Limun: „Eu nu sunt un DJ pentru toată lumea....

Sinceritatea lui DJ Limun: „Eu nu sunt un DJ pentru toată lumea. Am încercat să fac şi muzică din asta comercială, dar nu îmi iese, pur şi simplu. Nu mă pot preface“

4
DISTRIBUIȚI

djlimun

Pe numele său adevărat Marius Deneş, DJ Limun este o figură cât se poate de cunoscută amatorilor de party-uri din Timișoara şi nu numai, având în vedere că de-a lungul ultimilor ani a colaborat cu diverşi artişti din zona hip-hop şi a fost membru al trupei Subcarpaţi.

„M-am apucat de «turntablism» din 2007, cu o lună înainte de a împlini 17 ani. Mi-am cumpărat două pick-up-uri Technics şi am început să exersez. Ideea o aveam mai demult. Hip-hop-ul mi-a plăcut dintotdeauna. Am un unchi care era breakdancer în anii 90. Încă de la început mi-am propus să devin un campion în arta turntablism-ului“, spune DJ-ul care a colaborat cu artişti ca Specii, Kazi Ploae, Raku, Ortega, El Nino, Dragonu` sau Chimie.

Cariera locală a lui Limun a început prin 2008, când a devenit rezident în cadrul petrecerilor din clubul No Name, alături de Flo şi Tavi și unde, conform mărturisirilor proprii, punea „hip-hop comercial“. Mai apoi, pentru Limun a urmat o perioadă foarte bună, în care a cutreierat ţara-n lung şi-n lat şi s-a simţit o vedetă cu adevărat.

„Am umblat mult cu hip-hop-erii din Bucureşti. Am plecat de jos şi m-am simţit o vedetă cu adevărat. E un lucru foarte fain să te simţi vedetă. Pentru un timp, căci după aia, când vezi cum stau lucrurile cu adevărat, îţi mai pierzi din entuziasm. Am făcut parte din trupa Subcarpaţi din 2009 până puţin din 2011. Poate nu mixam eu atât de special atunci, nu aveam «skill-urile» pe care le am acum, dar se simţea că vreau să transmit ceva. Ca să faci muzică bună, trebuie să ai mintea liberă şi limpede“, spune DJ Limun.

Considerat una dintre forţele promiţătoare în zona muzicală ce se întinde de la turntablism, hip hop, glitch şi până la ghetto funk şi DnB sau breakbeat, tânărul producător a participat la o serie de petreceri şi festivaluri din întreaga ţară. Dar nu s-a mutat din Timişoara. „Categoric, dacă aş fi plecat în Bucureşti, era altă treabă. Dar eu am ales să rămân aici, fiindcă mi s-a părut că am toate conexiunile şi că cunosc oamenii. Deocamdată, am luat o pauză. Nu vreau să mă las, vreau să-mi vând sculele ca să merg două – trei luni într-o ţară ca Germania sau Belgia, să îmi restabilesc priorităţile.


Eu am pus toate stilurile de hip-hop şi m-am afişat cu DJ mai cunoscuţi sau mai slabi, am încercat să fac lumea să fie mulţumită. Cred că am ajuns la maxim în condiţiile din România“, spune DJ Limun.

Artistul care a fost invitat să susţină recitaluri în cadrul unor festivaluri ca TmBase, Delta Music Fest, Iarmaroc, seria J’ai-lectro sau Summer Jam a deschis show-uri pentru Afu-Ra, Phi Life Cypher, A Skillz, JFB, Netik sau Sadat X. Alături de gig-urile sale, Limun are o serie de piese produse, una dintre ele fiind o colaborare cu Alexandrina. „Am colaborat cu Silent Strike. Şi cu Alexandrina, care a înregistrat la acelaşi studio unde fac eu muzica. Am un feedback bun, dar mai mult din străinătate. Le mulţumesc tuturor acelora care acum mă descoperă şi mă susţin“, spune el.

În ceea ce priveşte diferenţa dintre un «scratcher» şi un DJ, Limun consideră că pentru a fi bun, un artist trebuie să dea totul din ei. „E o diferenţă mare între un scratcher şi un DJ. Dar, când vezi un artist, acesta trebuie să îţi transmită ceva. La un scratcher vezi tehnicile lui. E un mister toată chestia asta. Noi cei din spatele butoanelor, facem povestea din mesaje. Lumina care iese din boxe trebuie să meargă la oamenii care se află în faţa ta. Scratch-urile trebuie să aibă sens. Evident, trebuie să citeşti lumea ca să fii un bun artist. Scena de DJ din Timişoara este bună, dar mi-aş dori să găsesc oameni cu care să producem muzică“, spune Limun.

În ceea ce priveşte numele său de artist, acesta vine de la o poreclă pe care a primit-o din partea unui prieten sârb, „limun“ (lămâie) fiind culoarea părului său. Foarte încrezător în forţele proprii, DJ Limun speră ca în următorii ani să devină campion în arta turntablism-ului. „Mă aflu în momentul în care consider că am skils-urile necesare pentru a deveni un campion DMC. Fac şi muzică şi remixuri şi mash up-uri. Am nevoie de un manager, ca să pot pune muzică liniştit, de aceea am ales să fac o mică pauză. Pe viitor, mă văd în top. Campion DMC, cu piesele mele. Sunt sigur că voi reuşi“, spune Marius Deneş.

Revenind la prezent, artistul consideră că recenta închidere a clubului Setup Venue nu e de bun augur şi precizează că de acum încolo îşi va alege cu mult mai multă grijă oamenii cu care pune muzică în cadrul gig-urilor. „E rău că s-a închis Setup Venue. DJ sunt în Timişoara. Dar nu se găsesc combinaţiile potrivite. E bine că mai există party-urile anonimTM. Eu mi-am impus să nu mai pun muzică cu oricine. Trebuie să fie oameni cu care te completezi. În zilele noastre se face muzică fast-food, care se consumă repede. Un bun DJ trebuie să capteze publicul cu piese noi şi bune, tot timpul. Nu poţi face o cacealma din gig-ul tău. Eu nu sunt un DJ pentru toată lumea. Am încercat şi să fac muzică din asta comercială, dar nu îmi iese pur şi simplu. Nu mă pot preface“, spune DJ Limun.

4 COMENTARII

  1. Comentatorilor care va aflati in treaba, mi-e rusine ca am ajuns sa citesc si raspunsurile voastre de voma. Nu sunt sigur ca-l cunoasteti pe Lamaie, dar vorbiti foarte nepotrivit! Sa va fie rusine! Ar trebui sa va inecati in dejectii voi si toti cei ca voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.