Moda arăbească a cucerit Timişoara. Spectacol de fashion deosebit cu Amal Alghazi,...

Moda arăbească a cucerit Timişoara. Spectacol de fashion deosebit cu Amal Alghazi, creatoarea siriană care a îmbrăcat-o pe Tina Turner sau Whitney Houston GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de fashion din Timişoara au avut parte de un spectacol deosebit, derulat sub genericul „Arabian Fashion Night”, în incinta Cafe De Paris Bastion, unde creatoarea Amal Alghazi a prezentat o colecţie de piese vestimentare cu influenţe arabice şi egiptene, aplaudate la scenă deschisă de cei prezenţi. Atmosfera show-ului a fost completată de un cadru oriental cu narghilea şi ceaiuri alese.

Amal Alghazi vine din Siria, o ţară greu încercată în această perioadă, dar pe care creatoarea o poartă cu ea oriunde ar fi. După ce a plecat să-şi finalizeze studiile la Londra, iar apoi la Paris, a reuşit să-şi facă un nume în lumea modei, fiind declarată la un moment dat „Miss Elegance of Siria”. Este licenţiată în psihologie, numai că viaţa a purtat-o într-o lume complet diferită, cea a eleganţei şi frumuseţii.

„Am avut parte de o serie de prezentări reuşite în Statele Unite Ale Americii, iar printre cilenţii care au cumpărat creaţii vestimentare de la mine se numără Tina Turner sau regretata Whitney Houston. Am mai fost în România, dar acum am ajuns pentru prima oară în Timişoara, un oraş care mi-a plăcut din prima clipă şi unde am găsit câţiva oameni minunaţi“, ne-a declarat creatorea de modă siriană. De-a lungul anilor, colecţiile sale au fost prezentate la New York, Londra, Cairo, Paris sau Damasc (oraşul ei natal).

În prima parte a spectacolului din Timişoara, sub genericul „O mie şi una de nopţi”, au fost vizualizate 16 dintre creaţiile semnate Amal de inspiraţie clasică orientală. Fiecare dintre modelele care au fost prezente sunt unicat, păstrând şi combinând elemente vestimentare descoperite  de Amal de-a lungul timpului. „Am recreat într-o manieră proprie rochii care altfel s-ar fi pierdut. Sunt pasionată de lucruri antice şi am reuşit să recuperez o serie de rochii valolroase. Una din ele a aprţinut bunicii mele. Păstrez elementele tradiţionale dar le transpun în creaţii complet noi. E un amestec de vechi şi nou“, ne-a declarat Amal. În ce-a de-a doua parte a evenimentului desfăşurat în oraşul nostru, Amal a pregătit o surpriză care a fost savurată pe deplin de cei prezenţi, un autentic „Belly dance  show”, care a generat aplauze furtunoase la faţa locului.

Creaţiile semnate Amal beneficiează din plin de dantelă şi piele, iar povestea inspirată din „O mie şi una de nopţi “, prezentată în Timişoara a avut parte de un feedback cât se poate de pozitiv. „Sunt foarte obosită de ceea ce se întâmplă în Siria, o vreme nici nu am mai putut să mă ocup de fashion.


La insistenţele unei bune prietene din România m-am reapucat. Toată lumea m-a ajutat ca la Timişoara totul să fie bine. Aici am dat peste oameni foarte drăguţi. Voi mai reveni cu siguranţă la Timişoara. Românii au o inimă bună şi sunt sensibili, emană lucruri pozitive. Iar româncele sunt îmbrăcate foarte frumos, cu bun gust“, a mai adăugat Amal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.