Minore, exploatate sexual fără milă pentru ca lidera grupării să-şi cumpere zilnic...

Minore, exploatate sexual fără milă pentru ca lidera grupării să-şi cumpere zilnic cocaină şi speed. Vezi ce sumă dădea pe droguri UPDATE 3 Câți bani încasau „gazdele”

0
DISTRIBUIȚI

mascati actiune 1

Polițiștii de la „Crimă Organizată” Timişoara au descins, în această dimineaţă, la cinci adrese pentru anihilarea unei reţele specializate în exploatarea sexuală a mai multor minore. Adolescentele, majoritatea minore, erau racolate din judeţul Bacău şi cazate în apartamente din Timişoara, închiriate de la un bătrân, care pe lângă chiria care se plătea zilnic pretindea şi „bonusuri” sexuale. În cazul în care era refuzat le ameninţa pe tinere că le va da afară din locuinţe. Gruparea era condusă de o tânără de 27 de ani, care colecta toţi banii, dar aceasta avea şi clienţi săi, pe care-i racola prin intermediul anunţurilor de mică publicitate.

Din monitorizările efectuate sub coordonarea DIICOT Timişoara a reieşit că lidera grupării folosea o parte importantă din banii pe care-i produceau minorele pentru a-şi cumpără cocaină sau speed. Pe zi aceasta cheltuia 1.000 lei pentru a se alimenta cu „marfă”.


În această dimineaţa, cei de la „Crimă Organizată” împreună cu poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au descins la locuinţa dealer-ului care asigura drogurile, dar şi la ceilalţi suspecţi. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 La ora 12, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind duşi în arestul Poliţiei Timiş.

UPDATE 2 Într-un comunicat de presă, polițiștii afirmă că „din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2015, cei 5 membri ai grupării infracţionale, cu vârste între 24 şi 32 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, majoritatea minore. În fapt, victimele, provenite din familii dezorganizate sau cu o situaţie materială precară, ar fi fost obligate, prin constrângere, inducere în eroare sau abuz de autoritate, să practice prostituţia, fiind plasate în diferite apartamente închiriate din municipiul Timişoara. Până în prezent au fost identificate 6 tinere cu vârste între 15 şi 18 ani, unele dintre acestea fiind dependente de substanţe psihotrope. Totodată, poliţiştii au identificat un bărbat de 61 de ani, deţinătorul mai multor imobile în municipiul Timişoara, care ar avea o legătură directă cu membrii grupării infracţionale, o mare parte din apartamente fiind închiriate în vederea practicării prostituţiei”.

UPDATE 3 Cinci dintre fetele exploatate sunt minore în vârstă de 13, 14 și 15 ani și au fost aduse la Timișoara din Onești. Fetele întrețineau relații sexuale în garsonierele închiriate de la doi bărbați trecuți de 60 de ani. Aceștia încasau de la lidera grupării de proxenetism 50, respectiv 80 de lei pe zi, sume la care se adăuga și pretenția ca, de două ori pe săptămțnă, fetele să fie la dispoziția „gazdelor” pentru a întreține relații sexuale. Cum fetele au refuzat acest lucru, tânăra care le exploata sexual s-a „sacrificat” pentru binele afacerii, oferindu-și ea însăși serviciile sexuale celor doi bărbați, arată surse apropiate anchetei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.