Îndrăgitul Mircea Baniciu revine la Timişoara cu o seară plină de snoave...

Îndrăgitul Mircea Baniciu revine la Timişoara cu o seară plină de snoave şi cântece de suflet

0
DISTRIBUIȚI
Mircea Baniciu va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Mircea Baniciu va susţine un concert extraordinar la Timişoara, alături de Teo Boar şi Vlady Cnejevici, evenimentul prilejuindu-le melomanilor o întâlnire de neuitat cu vocea care a încântat nenumărate generaţii.

Solistul timişorean s-a născut la data de 31 iulie 1949 şi a copilărit în cartierul Elisabetin, lângă Complexul Studențesc. A studiat pianul până la 14 ani, când a văzut filmul „Tinerii”, cu Cliff Richard și trupa Shadows, și s-a apucat serios de chitară.

Prima apariție a fost pe scena Teatrului German din Timișoara, iar la vârsta de 21 de ani a ajuns solistul formaţiei Phoenix. De-a lungul anilor, artistul a  editat o serie de materiale discografice, iar în cursul anului trecut a editat alături de Pasărea Rock primul album numit „Legenda“.


La sfârşitul anului trecut, formaţia Pasărea Rock a susţinut un concert în Piaţa Victoriei, în cadrul evenimentelor prilejuite de împlinirea a 27 de ani de la Revoluţia din 1989.

„Muzica românească actuală nu are orizont. Dacă ar fi să aduni laolaltă toţi producătorii din România şi să-i pui să cânte, ar fi un dezastru. Am vorbit recent cu unul dintre ei. Şi i-am zis să-mi cânte ceva. Mi-a răspuns, eu vând muzică, nu cânt. În America, un producător de muzică pleacă de jos. Învaţă să cânte ca să ştie ce vinde. La noi, nişte ingineri care au fost discotecari au ajuns producătorii cei mai importanţi în muzica românească. Din cauza asta sunt foarte multe producţii lipsite de muzică. Sunt puţine posturi de radio sau TV care încurajează producţiile corecte. Care nu promovează comerţ, ţâţe, cur, chiloţi. Noi avem posturi care promovează reclame. De acea, la noi se dansează mai mult decât se cântă. Muzica românească este un fel de «dileală» care distruge creierul. Nu aş putea rezista să mi se pună muzică din asta mult timp. Totul este comerţ“, ne-a declarat Mircea Baniciu, cu ocazia precedentului său concert care a avut loc în oraş.

Concertul cu Mircea Baniciu, Teo Boar şi Vlady Cnejevici va avea loc vineri 17 februarie cu începere de la ora 21.00, la Porto Arte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.