Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe jumătate terminat, a primit...

Lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, pe jumătate terminat, a primit autorizaţia de construire după un an și cinci luni de pauză

0
DISTRIBUIȚI

Autorizația de construire pentru cei 22 de kilometri ai Lotului 4 din autostrada A1 Lugoj – Deva a fost emisă de către Ministerul Transporturilor, la aproape un an și jumătate de la suspendarea lucrărilor. Emiterea autorizatiei de construire a venit în urma revizuirii acordului de mediu, iar constructorul – asocierea romana UMB-Tehnostrade – poate sa se reapuce de lucrările rămase blocate la circa 48% grad de execuție.

Lotul 4 al tronsonlui Lugoj – Deva din autostrada A1 are o lungime de 22,6 kilometri, iar traseul său traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş din judeţul Hunedoara.

„Lucrările autorizate cuprind şi lucrările executate în anul 2015 fără autorizaţie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate şi declarate conforme cu proiectul tehnic, şi menţinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr.


288/2.03.2017”, precizează CNAIR.

Lucrarile pe Lotul 4 au fost suspendate în octombrie 2015 pentru că nu aveau autorizațiile necesare. De atunci și pe parcursul întregului an 2016, autoritățile de la drumuri au declarat în repetate rânduri că vor fi emise noi autorizații și ca acordul de mediu pentru tronsonul în cauză va fi revizuit.

Autorizația de construire include și realizarea unui nod rutier la Șoimuș, precum și a unui centru de întreținere. Acest tronson de autostradă se va conecta cu Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, în zona nodului rutier Ilia și cu autostrada Deva – Orăștie, în zona nodului rutier Șoimuș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.