Primii pași pentru reluarea transplantului renal la Timișoara, făcuți. De ce mai...

Primii pași pentru reluarea transplantului renal la Timișoara, făcuți. De ce mai este nevoie

0
DISTRIBUIȚI

Primii pași pentru reluarea transplantului renal la Spitalul Județean Timișoara au fost făcuți. Consiliul Județean Timiș a alocat fondurile necesare modernizării sălilor de operație, și nu numai, pentru ca centrul de transplant renal să poată funcționa.

Astfel, conducerea unității medicale estimează că în cel mult doi ani se vor putea face din nou astfel de intervenții la Timișoara.
Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că deja, anul trecut, tot cu bani de la CJ Timiș, a fost modernizată o sală de operație, iar cea de-a doua urmează să fie reabilitată în perioada următoare.


Asta după ce, astăzi, CJ Timiș, a alocat 2,5 milioane lei pentru “reabilitare bloc operator transplant renal”.

“Suma de 2,5 milioane lei este mai mult decât suficientă pentru reabilitarea blocului operator pentru transplantul renal. La blocul operator pentru transplantul renal, la Urologie, este vorba de o singură sală de operație, pentru că una din sălile de operație a fost reabilitată anul trecut, tot cu bani de la CJ Timiș. Tot proiectul de transplant renal costă trei, patru milioane lei. Este o investiție prioritară a spitalul județean, alături de celelalte două paturi pentru pacienții cu arsuri grave, pentru marii arși”, a precizat Marius Craina.

Managerul Spitalului Județean Timișoara spune că în cel mult doi ani, lucrările de modernizare a compartimentului pentru transplant renal ar trebui finalizate și, astfel, vor fi reluate intervențiile de acest gen.

“Acreditările le începem în momentul în care demarăm construcția, pentru că avem nevoie și de niște formalități legate de construcție pentru a obține acreditarea, care va merge în paralel, și pregătirea medicilor va fi în paralel. 100% e reluat transplantul renal în doi ani. Este un proiect de câteva milioane de lei pe care noi estimăm că, în momentul în care semnăm contractul pentru construcție, avem doi ani de zile pentru a-l finaliza și a începe funcționarea centrului de transplant renal”, a explicat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.