Senatorul de Timiș Alina Gorghiu crede că Dacian Cioloş putea să se...

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu crede că Dacian Cioloş putea să se înscrie în PNL… în semn de mulţumire. Ce spune despre cursa pentru şefia partidului

0
DISTRIBUIȚI

O competiţie cu cât mai mulţi candidaţi, care să aibă proiecte de viitor pentru reformarea partidului – aşa crede Alina Gorghiu, senator de Timiş şi fost lider al PNL, că ar trebui să arate cursa pentru şefia PNL. Aceasta a făcut o serie de precizări pe acest subiect vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Pe data de 17 iunie vom avea un PNL sper eu mult schimbat, un partid care își va fi finalizat procesul de unificare un proces de lungă durată început încă din mandatul lui Crin Antonescu, care se va finaliza în această dată. Sper că fiecare candidat și fiecare membru de partid va înțelege să vină în fața partidului cu o moțiune și cu un proiect politic pentru că eu cred că acest proces indiferent de modul în care se va finaliza el, cu ce președinte se va finaliza, cred că este mai important din punct de vedere al conducerii colegiale pe care partidul o va avea.


Încurajez orice candidatură, în acest moment avem două candidaturi, Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, am avut discuții cu amândoi. Îmi doresc de la amândoi o campanie echilibrată, un proiect coerent, să îndrăznească mult mai mult decât a îndrăznit echipa PNL de până acum. Îmi doresc ca în competiție să se înscrie și alți candidați pentru că este sănătoasă competiția îndiferent că vorbim de nivel național sau județean și cred că în acest moment este mai bine să ne concentrăm atunci când vine vorba de viitorul partidului pe proiecte, pe moțiuni pentru data de 17 iunie”, a declarat Alina Gorgiu. Aceasta a explicat că pentru a fi un opozant legitim al PSD, PNL trebuie să fie deschis comunicării și să lupte pentru unificarea dreptei.

Senatoarea de Timiş, care a pledat acum câteva săptămâni pentru venirea lui Dacian Cioloş în PNL, admiţând că deşi nu ar fi statutară, o candidatura a acestuia la şefia partidului ar fi binevenită, a fost extrem de deranjată la auzul veştii că Cioloş vrea să îşi facă un ONG.

„Domnul Cioloș a fost prim-ministrul României, iar singurul partid care l-a susținut în mod onest necondiționat a fost PNL și spun asta fără niciun fel de ezitare deși de multe ori am strâns din dinți dând această susținere necondiționată. Atitudinea domniei sale față de PNL a fost una ezitantă, una cu multe fluctuații și, personal, nu mai insist să încerc să îl înțeleg. Cred că ar fi putut să întoarcă serviciile pe care PNL i le-a făcut înscriindu-se în acest partid care este mai mult decât onorabil, făcând un pas înspre întărirea echipei PNL. Are și domnia sa în jur o echipă bună de experți, de oameni care au experință în executiv și au demonstrat că știu ce să facă în executiv. (…) Altfel, dacă se va hotărî să meargă pe proiectul acesta cu ONG-ul care are aspirații politice, din punctul meu de vedere nu va avea succes, ba chiar pot spune că intuiesc un eșec”, a mai spus Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.