Trupa Burning Table: „Suntem ca o familie, dacă nu toţi membrii sunt...

Trupa Burning Table: „Suntem ca o familie, dacă nu toţi membrii sunt de acord, ideea stă în zona neutră“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

burning table

Muzicienii timişoreni care alcătuiesc formaţia Burning Table pregătesc materialul discografic de debut şi au susţinut recent un concert în cadrul evenimentelor „GuerriLive Radio Session“, care a avut parte de un feedback cât se poate de pozitiv din partea fanilor. Recent, una din piesele lor a fost inclusă în cadrul emisiunii olandeze TalentCast, un program olandez difuzat în cadrul mai multor posturi de radio din Olanda. În ceea ce priveşte noile compoziţii ale trupei, muzicienii consideră că acestea reflectă latura eclectică a spiritului Burning Table. „Am răspuns cu drag invitaţiei celor de la Radio Guerilla de a susţine un concert live. La noi totul se întâmplă natural şi schimbăm puţin reţeta. Cele trei piese noi pe care le-am făcut sunt diverse. Follower de exemplu nu mai are şapte sau opt minute. Le-am făcut mai scurte, mai single friendly. Nu mi se pare un compromis, îmi place să intru direct la subiect, direct la story“, ne-a declarat Zsolt Szabo, chitaristul trupei. Chiar dacă melomanii aşteaptă deja de ceva vreme discul de debut, timişorenii nu se grăbesc, preferând ca lucrurile să curgă natural. „Peste tot unde mergem avem parte de succes, dar ca să scoatem un disc trebuie să avem parte şi de un fan – base. Pe care îl faci în timp. Nu suntem pop music, facem lucrurile natural. Vrem să vedem feedback-ul celor trei piese noi“, adaugă Saşi Vuşcan, răspunzătorul cu elementele elctronice din Burning Table.

Pe lângă faptul că piesele lor au fost difuzate la mai multe posturi de radio din străinătate, alături de aprecierile publicului, cei de la Burning Table au parte şi de aprecierile specialiştilor. Recent, formaţia a primit premiul de „best newcomer” la premiile Maximum Rock Awards. „Încercăm să împingem sound-ul nostru cât mai aproape de vremurile astea.


Mă refer la faptul cum sună muzica pe un post de radio la 60 de kilometri când ieşi din România. Follower e prima piesă a noastră în care electronicele se simt mai mult şi a apărut şi un vocoder. Forma piesei nu este foarte complexă, nu sunt măsuri compuse, nu sunt pasaje de virtuozitate instrumentală, e bazată pe straight sound. Silence, următorul nostru single va fi o surpriză pentru toată lumea, iar a treia piesă Revolution este punk – rock“, a mai adăugat Saşi Vuşcan. Deşi materialul discografic al trupei este înregistrat în proporţie de 80 la sută, muzicienii se feresc să avanseze o posibilă dată de apariţie a acestuia, tocmai pentru faptul că intenţionează ca acest disc să îi reprezinte în totalitate. „Recent am cântat în deschidere la Travka, în Daos, unde mulţi ne-au spus să venim mai des în Timişoara, credeau că suntem clujeni. Unii oameni se sperie de sound-ul nostru masiv. Toată lumea spune că suntem o trupă de open air. Avem de spus ceva, în orice context. Am cântat şi la Cluj, pentru prima oară, unde am fost primiţi cu braţele deschise. Ne gândim să facem şi o piesă în limba română pentru disc. Trupa asta e ca o familie. Dacă nu toţi membrii sunt de acord, ideea stă în zona neutră.  Ascultăm muzici diferite şi e normal să avem mici contradicţii. Aşa că supunem la vot: dacă trei din trupă au zis DA, atunci aşa rămâne“, ne-a declarat Saşi Vuşcan.

Formaţia timişoreană care a susţinut concerte şi în Viena şi Budapesta a compus o piesă în care muzicienii iau atitudine împotriva exploatării de la Roşia Montană, numită Selling Eden. Povestea formaţiei Burning Table a început în noiembrie 2011. După o lungă carieră în ultimii 25 de ani în diferite proiecte, nucleul format din Zsolt Szabo (chitară), Levi Molnar (tobe), Nagy Bogy (voce) şi Ştefan Czifrak au decis să pună bazele acestei trupe, debutul lor devenind una dintre cele mai notabile apariţii ale anului. Evoluţia trupei s-a concretizat mai apoi prin plecarea lui Ştefan şi adăugarea a doi noi membri: Răzvan Marcuci (bas) şi Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.