Cum reușesc micii infractori internați în Centrul de Reeducare Buziaș să-și pună...

Cum reușesc micii infractori internați în Centrul de Reeducare Buziaș să-și pună bani deoparte pentru când vor fi eliberați

0
DISTRIBUIȚI

timthumb

Cei aproape 100 de minori internați în Centrul de Reeducare Buziaș nu se plictisesc în spatele instituției în care trebuie să stea închiși din cauza infracțiunilor pe care le-au comis. După ce au muncit luni întregi pentru a-l realiza pe “Zorro”, o mașină de teren construită doar din fier vechi și piese casate, pe care au vândut-o și au amenajat un teren de sport, acum tinerii internați în centru sunt implicați într-un nou proiect.

De data aceasta, tot în parteneriat cu Asociația Bărbaților Creștini, micii infractori învață, în cadrul unui atelier de tâmplărie, cum să realizeze pixuri din lemn sau alte obiecte, pe care mai apoi le valorifică. În acest mod, tinerii nu doar că învață o meserie, dar și reușesc să-și bună un ban deoparte pentru atunci când vor fi, din nou, liberi.

Florin Șerpe, directorul Centrului de Reeducare Buziaș, ne-a declarat că minorii sunt ajutați de niște voluntari pentru a confecționa obiecte din lemn, ideea centrală a proiectului fiind aceea că la fel cum lemnul poate fi modelat, poate fi schimbat și comportamentul unui om.


“Obiectele realizate de copiii internați sunt valorificate în cadrul diverselor târguri, iar din fondurile obținute vor avea cu ce să se susțină în momentul liberării, o parte din bani merg pentru dezvoltarea pe mai departe și a altor proiecte de acest gen”, ne-a precizat Florin Șerpe. Pe lângă atelierul de tâmplărie, minorii internați în Centrul de Reeducare Buziaș învață o nouă meserie, olăritul.

“Minorii au o mulțime de nevoi, mai ales în momentul eliberării, pentru că ei au nevoie de sprijin, de adăpost, de un loc de muncă, sunt o categorie defavorizată. Din păcate, statul îi ajută din ce în ce mai puțin, mai sunt ONG-uri care îi ajută până reușesc să își facă un rost în viață”, a mai spus directorul Centrului de Reeducare Buziaș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.