Filme şi documentare într-o cinematecă neconvenţională cu Asociaţia Culturală Spacetrip

Filme şi documentare într-o cinematecă neconvenţională cu Asociaţia Culturală Spacetrip

0
DISTRIBUIȚI

atriptothemoon Începând de luni, 2 iunie, cinefilii din Timişoara sunt invitaţi la o serie de evenimente derulate sub genericul „Lunatix“, dedicate filmelor şi documentarelor, care vor avea loc în clubul Taine, în organizarea Asociaţei Culturale Spacetrip.

„Ideea noastră a fost aceea să difuzăm filme care nu au apucat să fie văzute, ori se doresc a fi revăzute. Sau, în unele cazuri, filme care nu se cunosc. În data de 2 iunie, seria Lunatix debutează cu filmul mut «A trip to the moon», a lui Georges Meliers, o peliculă realizată în 1902“, ne-a declarat Anca Lăzărescu, din partea Asociaţiei Culturale Spacetrip.

Filmul „A trip to the moon” (titlu original – Le Voyage dans la Lune) a fost realizat de George Melies în 1902 şi este considerat  primul film science fiction.


Filmul a fost inclus in lista celor mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor realizată de The Village Voice.

Seria de proiecţii va continua luni, 9 iunie, cu Skritek, o comedie cehească despre viaţa unei familii. Evenimentele Lunatix, coordonate de Anca Lăzărescu şi Remus Turcan, vor avea loc cu începere de la ora 22 şi au intrarea liberă. „Am pus la cale aceste seri, pentru că în Timişoara, în afară de Cinema City, evenimentele care includ proiecţii de un alt gen de filme, adică nu neapărat Hollywoodiene sau recent apărute, sunt foarte rare. Credem că există un public destul de numeros amator de filme care ar fi încântat de existenţa unei cinemateci neconvenţionale. Încercă să facem şi educaţie cinematografică, însă pe lângă acest tip de educaţie, va fi implicat şi rolul informativ, oferit de documentarele care vor fi difuzate“, a mai adăugat Anca Lăzărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.