„Mic dejun peruan”, un eveniment inedit la Timișoara. Vezi despre ce este...

„Mic dejun peruan”, un eveniment inedit la Timișoara. Vezi despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

cesar_vallejo poet peruan

Cafeneaua Klapka din cadrul Casei Artelor găzduieşte sâmbătă, de la ora 10.30, un eveniment inedit, care le va oferi celor prezenţi o incursiune în universul poeziei şi a muzicii peruane.

Tema „micului dejun literar” este viaţa şi opera lui César Vallejo, prezentată şi comentată de asist. univ. Raluca Ciortea de la catedra de limba spaniolă a Universităţii de Vest. Născut în 1892 în Santiago de Chuco, César Abraham Vallejo Mendoza a fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist peruan şi, cu toate că n-a publicat în timpul vieţii decât trei volume de poezie, este considerat un novator al poeziei secolului XX, opera sa poetică fiind considerată de critici de o remarcabilă originalitate.


În 1922 a publicat volumul „Trilce”, care s-a bucurat de mare succes şi l-a făcut pe scriitorul mistic american Thomas Merton să-l considere „unul din cei mai mari poeţi după Dante”, în timp ce poetul şi criticul englez Martin Seymour-Smith l-a numit „cel mai mare poat al secolului XX în toate limbile”.

Fraţii Alva Delgado vor transpune pe note poeziile în limba spaniolă ale poetului peruan iar momentul muzical va fi completat de cântece tradiţionale afro-peruane. Evenimentul este organizat de Consulatul Onorific al Republicii Peru şi de Centrul Cultural German Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.