RESTART pentru Timba. Retrogradați, ”urșii” anunță un nou proiect

RESTART pentru Timba. Retrogradați, ”urșii” anunță un nou proiect

0
DISTRIBUIȚI

murarescu timba

BC Timba Timișoara nu va mai lua startul Ligii Naționale și în acest sezon. Deși ”urșii” s-au confruntat și cu probleme financiare, echipa pregătită de Bogdan Murărescu va continua în eșalonul secund, Liga I. Galben-negrii au ca obiectiv revenirea rapidă în prima divizie și anunță că își vor deschide o academie pentru creșterea propriilor talente.

Timba ar fi fost a 13-a echipă din Liga Națională dacă federația nu ar fi decis reducerea numărului de echipe din eșalonul de top. După trei sezoane în elită ”urșii” revin însă în divizia secundă, dar sunt optimiști. ”E o continuare a proiectului nostru. După trei ani în care am evoluat în Liga Națională… Suntem mulțumiți de ce am realizat. În mod normal trebuia să rămânem în LNB… Nu consider că e un pas înapoi. Ne prinde bine acest an. Ca să începem un proiect pe termen mediu și lung… Acum am avut timp trei luni să ne punem la punct”, a declarat Bogdan Murărescu, antrenorul lui BC Timba.

Bănățenii anunță că toți jucătorii au semnat contracte valabile pe cel puțin doi ani și vor avea în lot inclusiv baschetbaliști străini. Printre numele importante se numără Ghiță Balmuș, Baczo Balasz, Marius Deconescu (Tg. Jiu), dar și sârbul Dejan Kovacevic. Acesta din urmă a crescut la Steaua Roșie Belgrad și a fost considerat în urmă cu șase ani un mare talent în țara vecină. Acum el are 25 de ani și acoperă mai multe posturi: 2, 3 și inclusiv 1.  ”E dispus să facă pasul, să ne ajute”, a precizat Murărescu. Timișorenii mai așteaptă și un pivot sud-african cu pașaport american, care trebuie să sosească din Nicaragua.


Din lotul avut în sezonul trecut, ”urșii” se mai bazează pe Medgyesi și Csender.

Tinerii, o problemă

Principala problemă a Timbei în noul sezon e reprezentată de obligativitatea de a avea șase jucători sub 20 de ani în lot. De asemenea un jucător tânăr trebuie să fie prezent permanent pe parchet. Deocamdată Răzvan Pop, venit de la Baia Mare și timișoreanul Vlad Butuc acoperă locuri U20. De asemenea se dorește aducerea a doi arădeni și completarea lotului cu alți tineri de pe plan local.

Obiectivul echipei e promovarea însă misiunea nu va fi una ușoară. ”Grupa noastră e cea mai grea. Avem patru sateliți și trei au drept de promovare. Noi, U Cluj și Baia Mare. Primele două merg în turneul semifinal… Trebuie să avem dorință, să ne impunem ritmul nostru. Sunt convins că am putea câștiga majoritatea meciurilor”, a adăugat Murărescu. Echipa va continua în Sala ”Constantin Jude”, unde se și antrenează când are loc în program iar sală de rezervă e ”Mircea Albu”.

Academie și marketing

BC Timba va beneficia în curând și de propria academie de baschet. În vizor sunt tinerii cu vârste între 8 și 16 ani. Clubul are acum 25 de juniori care inițial vor plăti o taxă. Șeful centrului e Zoran Milovic, care va contribui și la staff-ul tehnic prin aducerea unor specialiști de clubul său privat din Serbia. Pentru antrenamente clubul s-a înțeles cu patru școli din patru părți diferite ale orașului. ”Trebuie să ai o pepinieră. Regulile din România se schimbă și trebuie să lucrezi cu tinerii”, a specificat Zoran Milovic. Clubul va înregimenta și fete.

Un alt aspect pe care BC Timba se va baza e marketing-ul, clubul își dorește să reajungă la statutul din urmă cu mai bine de doi ani, când era lăudat în toată țară pentru modul de promovare. S-a ajuns deja la o înțelegere cu Hotel Boavista și se negociază cu alți doi oameni de afaceri care ar putea preluat din greutatea financiară a noului sezon, în special cu jucătorii străini. De asemenea sunt așteptați și alți sponsori alături de galben-negrii. Sezonul de ligă secundă va începe în luna octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.