Uriaşa fundă roz care a luminat centrul Timişoarei ca simbol împotriva cancerului...

Uriaşa fundă roz care a luminat centrul Timişoarei ca simbol împotriva cancerului la sân a ajuns într-un alt mare oraş din ţară. Cât timp va sta acolo

0
DISTRIBUIȚI

funda roz cluj-napoca

Uriaşa fundă roz, care a luminat mai întâi centrul Timişoarei ca simbol al luptei împotriva cancerului la sân, a ajuns într-un alt mare oraş din România. Echipa Campaniei Help25, formată din voluntari din cadrul Asociaţiei OncoHelp din Timişoara, a decis să aducă în prim plan acest simbol al speranţei şi al renaşterii şi în Cluj-Napoca. Funda roz a luminat, în trecut, şi centrul oraşelor Oradea şi Arad, după Timişoara, atrăgând atenţia comunităţii cu privire la riscurile cancerului la sân şi la importanţa diagnosticării precoce a acestei boli.

Acest simbol a fost amplasat, ieri, chiar în centrul oraşului Cluj-Napoca, mai exact în Piaţa Mihai Viteazu. Va rămâne acolo timp de o lună, făcând astfel cunoscută această campanie și în rândul locuitorilor.


„Considerăm că această campanie de sensibilizare și informare are un rol extrem de important pentru femeile din toată țara. Dorim ca prin gestul nostru să le atragem atenția asupra propriei sănătăți, să le facem să înțeleagă cât de importantă este prevenția și diagnosticarea precoce, mai ales în cazul unor boli precum cancerul la sân. Mai mult, cetățenii din Cluj care doresc să ne susțină și să sprijine campania Help25 pot afla informații suplimentare de pe pagina de internet a campaniei www.help25.ro. Îi așteptăm alături de noi!”, a declarat Mihaela Ciotea, director de dezvoltare al Asociației OncoHelp și coordonator al campaniei Help25.

Caravana Help25 va porni, ulterior, și spre alte orașe, respectiv Lugoj, Craiova, Iaşi, Bucureşti. Vă reamintim că „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp. 5.000 de mamografii gratuite vor fi oferite femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din vestul țării, un număr crescut de femei intrând deja în posesia voucherelor gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.