Se lucrează de zor la realizarea celui mai modern cămin studenţesc din...

Se lucrează de zor la realizarea celui mai modern cămin studenţesc din România, la Timişoara. Câţi bani a primit UVT de la minister

2
DISTRIBUIȚI

camin uvt

Mai multe utilaje şi muncitori lucrează de zor, din această lună, în campusul universitar din Timişoara, în locul pe care ar urma să fie realizat cel mai modern cămin pentru studenţi din România. Piatra de temelie pentru căminul care va arăta ca-n Occident s-a pus în urmă cu doi ani, însă lucrările au stagnat, asta pentru că guvernanţii nu au mai alocat fonduri. Iată că, în această toamnă, lucrările la noul cămin al Universităţii de Vest din Timişoara au reînceput, în sfârşit.

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, ne-a declarat că acest lucru a fost posibil după ce Ministerul Educaţiei a fost de acord să aloce două milioane de lei. Firma care realizează lucrările este nevoită să se grăbească, pentru că banii primiţi trebuie cheltuiţi până la sfârşitul acestui an. „Noi am mai primit nişte bani de la minister pentru a continua lucrările şi, evident, că banii cum i-am primit i-am dat în continuare în lucru. Plus că mai avem o aprobare de la minister de a folosi bani din sursele proprii pentru lucrările la cămin.


Toţi banii trebuie cheltuiţi până la sfârşitul anului. Prioritar este să-i folosim pe cei de la minister până la finalul anului şi apoi vom începe să folosim şi din banii Universităţii de Vest”, ne-a explicat Marilen Pirtea.

camin uvt

Potrivit rectorului UVT, instituţia timişoreană poate aloca din fonduri proprii şase milioane de lei pentru lucrările la cămin. Lucrările sunt realizate tot de vechea firmă, care este în insolvenţă. „Am fost asiguraţi că pot să continue lucrările. Dacă făceam o licitaţie pentru desemnarea unei alte firme, nu mai puteam consuma niciun ban anul acesta, ni lua înapoi ministerul”, a conchis Marilen Pirtea.

Căminul de lux al Universității de Vest ar urma să găzduiască aproape 700 de studenţi, care vor locui în camere cu baie şi bucătărie proprie. De asemenea, în noua locaţie ar urma să fie amenajate spaţii comerciale, un salon de coafură şi frizerie, o sală de fitness, spaţii de recreere şi o parcare subterană. Valoarea investiţiei se ridică la 16 milioane euro.

2 COMENTARII

  1. Sunt convins ca va fi frumos. Si totusi in zona era un minunat spatiu verde, cu multi pomi, partial distrus de cladirea unei banci. Nu ma asteptam sa dispara cu totul acel spatiu inverzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.