Primarul Nicolae Robu, convins că pesediştii nu ştiu gramatică şi „nemernicii” care...

Primarul Nicolae Robu, convins că pesediştii nu ştiu gramatică şi „nemernicii” care îl contestă nu sunt oameni. De ce crede că timişorenii vor protesta în stradă pentru a-l apăra

0
DISTRIBUIȚI

robu ave 1

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu pierde nicio ocazie de a taxa adversarii politici sau jurnaliştii care nu scriu numai subiecte de laudă la adresa sa. La fiecare conferinţă de presă, pe lângă subiectele prezentate, Robu are şi un spaţiu personal unde poartă războie pe Facebook cu PSD sau cu ziariștii care au scris despre subiecte incomode, precum problemele de la pasajul rutier Michelangelo.

La finele acestei săptămâni, edilul s-a dezlănţuit din nou la adresa PSD Timiş. „Să vină şi ei cu realizări şi să ne vedem paralel unii cu alţii de treabă. Ei vorbesc tot timpul la viitor, au aşa o predilecţie pentru timpul viitor şi fug de timpul trecut, nu ştiu de ce. Or fi avut sechele la şcoală, când nu or fi ştiut la gramatică ceva legat de timpul trecut sau or fi alte explicaţii. Nu ştiu, dar constat că ei se cam feresc să vorbească de trecut, fie că de unele lucruri le este ruşine, fie că de altele nu pot prezenta”, a declarat edilul.

Apoi, acesta a comentat pe marginea unui articol de presă în care se spunea că balconul Operei va fi demolat sau modificat cu statuile ce se vor extrage din faţada actuală (dacă acestea mai există), ca urmare a lucrărilor de reabilitare. „Aţi văzut ce se face la Operă, la clădirea Operei. Se face o reabilitare cu 630.000 de lei a faţadei şi am publicat din caietul de sarcini toate lucrările care se fac.


Se schimbă travertinul, care se aşază mai bine şi se consolidează cel care e încă bun. Se fac lucrările de reabilitare a faţadei. Punct, fără nicio modificare a ceea ce e acolo. Ce oameni sunt aceia care au putut să scrie mizeriile care au apărut vizavi de acea lucrare? Ce oameni? Eu vă întreb, merită calificativul de om? Eu cred că numai aşa, într-o toleranţă şi generozitate maxime li se poate atribui, că simpla înfăţişare nu poate fi suficientă pentru a considera că cineva este om. (…) Care e politica mai nou, apropo de campania negativă. Politica mai nou este hai să împroşcăm cu noroi tot ce se face, hai să scoatem o piatră din centrul istoric, să o fotografiem să o şi filmăm şi să spunem că lucrarea e făcută de mântuială. Pe aici trec zi de zi sute şi sute de oameni aşa cum prin pasajul Michelagelo trece zilnici sute şi sute de maşini, mii, de fapt. Toată lumea vede care e realitatea şi, în pofida acestor acţiuni care sunt de sabotaj, mergem mai departe. Fiecare gest de tipul acesta este penalizat de timişoreni. În fiecare luptă cu nemernici care se dedau la aşa ceva eu am câştigat şi sondajele o arată”, a precizat Robu.

După ce a râs de PSD Timiş că evită să anunţe un candidat pentru Primăria Timişoara în anul 2016, edilul a conchis că „timişorenii, dacă se mai continuă pe linia asta, mâine poimâine vor lua atitudine şi în stradă faţă de cei care fac lucruri de genul acesta, că e o limită în toate. S-a promovat aşa, s-a împroşcat oraşul cu noroi în aceşti ani ca niciodată. Numai printr-o abordare din aceasta, ireponsabilă, bolnavă, că eu cred că e bolnavă până la urmă aici intrăm în zona patologicului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.