Sorin Grindeanu, MESAJ pentru fostul viceprimar Traian Stoia după excluderea din PSD....

Sorin Grindeanu, MESAJ pentru fostul viceprimar Traian Stoia după excluderea din PSD. Ce îi transmite

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu4

Excluderea viceprimarului Traian Stoia din PSD Timiş s-a făcut fără urmă de regret. Asta reiese din declaraţiile făcute de preşedintele Sorin Grindeanu pe acest subiect.

Ieri, filiala judeţeană a luat act de propunerea oganizaţiei Timişoara prin care s-a cerut exluderea lui Stoia din partid, după ce acesta a votat în favoarea aprobării bugetului municipiului Timişoara în ciuda boicotului de grup din partea PSD generat de neadoptarea unor amendamente care prevedeau alocarea de bani pentru construcţia de locuinţe sociale.

Întrebat de jurnalişti cum se va proceda în cazul în care Stoia va contesta decizia de excludere, Grindeanu a răspuns că „are dreptul să că conteste. Aşa cum vă aduceţi aminte, au mai contestat şi alţii. În urma cu vreo zece ani Rodica Vlad, Răducanu prin 2008, dacă nu mă înşel. Noi am transmis către Consiliul Local şi către Prefectură hotărările noastre de retragere a sprijinului politic şi implicit excluderea din partid a domnului Stoia. Prefectul trebuie, conform legii, să ia la cunoștințăși să înștiințeze consiliul local, ceea ce se va judeca după este o altă discuţie.


Mă aştept ca lucrurile la primul plen de consiliu local, după ceea ce trebuie să facă prefectura, să fie clarificate. Vreau să vă spun că a fost votată în unanimitate inclusiv în Biroul judeţean această excludere”.

Grindeanu este convins că primarul Nicolae Robu nu se va grăbi să introducă pe ordinea de zi proiectul prin care excluderea lui Stoia din CLT devine oficială. „Vreau să văd cât va dura şi când va pune domnul Robu pe ordinea de zi, după înştiinţarea prefectului, hotărărea de consiliu local prin care va fi numit un nou consilier local. Ar trebui, aşa cum ştiţi, să se întâmple foarte repede, fiindcă următorul pe lista este PNL, fiind listă comună USL (n.r. – Ilie Stoienel, preşedintele consiliului de administraţie al SDM). Şi sunt foarte curios”.

Ieri primarul Nicolae Robu declara despre excluderea lui Stoia din formațiunea social-democrată că „pe mine nu mă preocupă ce face PSD. Ştiţi foarte bine, dar ceea ce face văd că se înscrie ca o consecinţă pe aceeaşi linie specifică perdanţilor. Tot ce face este la disperare, ei au deja experienţa pierderii a două alegeri prezidenţiale, ambele într-o manieră spectaculoasă, şi se pare că le place această postură de pierzători. Mereu sunt disperaţi, nu ştiu ce frământări au şi nici nu mă interesează. Eu nu sunt avocatul domnului Stoia. Îmi pare foarte ciudat însă că dau afară pe cineva dintr-un partid pentru că a votat un buget despre care şi tu ai spus că este foarte bun. Ştiţi că pesediştii au făcut afirmaţia că prin aprobarea acestui buget mi s-a asigurat mie un al doilea mandat, asta înseamnă că este un buget foarte bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.