Măsură RADICALĂ anunţată de pesedişti după ce primarul Nicolae Robu a „driblat”...

Măsură RADICALĂ anunţată de pesedişti după ce primarul Nicolae Robu a „driblat” Consiliul Local Timişoara. Ce spune Simonis despre semnătura prietenului de concediu al primarului VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu consiliul local

Uimiţi de modul în care primarul Nicolae Robu a trecut peste Consiliul Local Timişoara atât în scandalul Retim cât şi în cel al benzinăriei ilegale construite de partenerul său de concediu, Teodor Tuducan, în zona Modern, aleşii locali ai PSD Timiş promit să verifice în amănunt orice proiect propus în CLT. Anunţul a fost făcut de fostul lider de grup al aleşilor social-democrați din consiliul local, Alfred Simonis, care a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE.

Legat de afacerea benzinăriei construite de Teodor Tuducan şi faptul că acesta a semnat acte în numele CLT, fără a avea împuternicire, Simonis a declarat „categoric nu, nu exista nicio hotărâre de consiliu local care îl împuternicea pe domnul Tuducan să semneze acte în vederea dobândirii unui teren care îl interesa chiar pe dânsul. Aşa ceva nu există şi mi-e teamă sau sunt absolut convins că aşa ceva nu există în istoria Consiliului Local al Municipiului Timişoara, ca Primăria Municipiului Timişoara să fi propus acceptarea sau adoptarea unui proiect de hotărâre prin care să împuternicim un cetăţean într-o speţă care îl vizează direct pe dânsul. (…) S-a încercat o şmecherie atunci când fără aprobarea CLT au încercat să obţină de la Cadastru îndreptarea erorii materiale. Mă gândesc dacă cei de la Cadastru nu ar fi sesizat că nu există o decizie a CLT în acest sens unde s-ar fi ajuns. Probabil că şi PUZ-ul era aprobat de domnul primar Nicolae Robu şi autorizaţia şi aşa mai departe, şi nu ar mai fi intrat niciodată în consiliul local”.


Simonis a spus că CLT nu se poate substitui organelor de anchetă, dar că primarul Nicolae Robu va răspunde în faţa legii dacă au fost comise ilegalităţi.

Cât despre indreptarea situaţiei autorizaţiei de construcţie pentru benzinăria din zona Modern, Simonis a comentat că există instituţii ale statului care ar trebui să facă verificări şi că se teme că, dacă HCL-ul ar fi revocat, Tuducan ar putea câştiga procesul pe care l-ar intenta primăriei. Pentru viitor însă pesediştii promit măsuri.

„Decizia grupului PSD este aceea de a nu mai vota niciun fel de PUZ-uri de îndreptare a unor erori materiale pentru nimic din ceea ce ţine de patrimoniul Timişoarei pentru că pur şi simplu nu mai avem încredere în domnul primar Nicolae Robu şi nu vrem să fim părtaşi la anumite chestiuni la limita sau dincolo de limita legii. Prin urmare, pe materialele care ne vin în ultima săptămână şi nu avem timp să mergem la faţa locului să vedem exact ce se întâmplă, ce se investeşte, care este PUZ-ul, care este adresa corectă să vedem la faţa locului dacă se construieşte un bloc sau chestiuni de genul acesta noi nu mai avem încredere în avizele şi în cuvântul domnului primar Nicolae Robu, prin urmare, nu vom mai vota niciun proiect care ţine de aceste aspecte”, a spus invitatul.

Tot la PRESSALERT LIVE, Simonis a anunţat că în plenul CLT de mâine se va vota un proiect de hotărâre prin care se va cere Retim să răspundă ma mai multe întrebări. Pesedistul a anunţat că după ce a trimis lista sa de întrebări – schimbarea acţionariatului fără anunţarea CLT, închirierea de maşini şi utilaje la preţuri nejustificate, banii plătiţi pentru consultanţă, dar şi termenii în care a fost cumpărat Mercedesul de 74.000 de euro folosit de primarul Nicolae Robu ca mașină de serviciu şi altele – viceprimarul Dan Diaconu, în numele consilierilor liberali, a trimis o adresă în care anunţă că, în calitate de majoritari în CLT, sunt de acord cu întrebările grupului PSD. Trebuie spus că Simonis a cerut deja de luni bune aceste informaţii de la Retim, dar compania a refuzat să i le ofere. La ultimul plen al CLT, primarul Nicolae Robu le-a cerul aleşilor PNL să facăun HCL prin care să ceară lămuriri.

2 COMENTARII

  1. mai Simonis ,adica veti bloca in continuare ,,indreptarea erorilor material,care priveaza comunitatea locala ,prin neincasarea impozitelor si taxelor,de f. multi bani, prin mentinerera unor situatii litigioase zeci de ani,fara ca cineva sa poata beneficia !
    mai bine infiintati ocomisie de infreptare a erorilor material ,cu target de 100 dosare pe zi…si va functiona 30 de ani !..dobitocule…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.