Timișorenii, încurajați să doneze 2% din impozitul pe venit campaniei care-și propune...

Timișorenii, încurajați să doneze 2% din impozitul pe venit campaniei care-și propune să premieze medicii rezidenți care salvează vieți în România. Alarmant ce spun statisticile

0
DISTRIBUIȚI

vlad neagoe

Timișorenii sunt încurajați să facă o faptă bună și să contribuie la oprirea exodului tinerilor medici români. În acest sens, medicii de la Spitalul Județean Timișoara care au lansat campania națională „Rezident de nota 10” le propun locuitorilor din capitala Banatului, și nu numai, să aleagă să redirecționeze 2% din impozitul pe venit aferent anului trecut către această acțiune.

„Decizia dumneavoastră susține oprirea exodului medicilor rezidenți din România în străinătate.


Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit are ca scop colectarea de fonduri necesare premierii medicilor rezidenți care au ales să practice medicina în România. Pierd pacienţii din cauza acestui exod, dar pierde şi statul. Pentru formarea unui singur medic timp de şase ani, statul cheltuieşte aproximativ 30.000 de lei, iar pentru specializarea acestuia, încă 21.000 de lei, adică aproximativ 51.000 de lei în total. Exodul doctorilor a costat statul peste 3,5 miliarde de lei numai în ultimii şase ani”, transmit inițiatorii campaniei „Rezident de nota 10”. Potrivit statisticilor, o dată la cinci ore, un medic român pleacă la muncă în străinătate.

În ultimele săptămâni, mai mulți medici rezidenți din Timișoara, dar și din București, au fost premiați pentru că au rămas să salveze vieți în România. Mai multe informații despre cum puteți redirecționa cei 2% din impozitul pe venit pentru a susține campania națională „Rezident de nota 10” sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.