Gest impresionant al unei timișorence: și-a lăsat părul să crească pentru a-l...

Gest impresionant al unei timișorence: și-a lăsat părul să crească pentru a-l dona copiilor bolnavilor de cancer care au nevoie de peruci FOTO

0
DISTRIBUIȚI

11737859_1460465367606576_3210678196234738316_n

O timișoreancă a făcut un gest impresionant. Laura Martonosy, avocat și mamă a doi copii, și-a lăsat părul să crească, în urmă cu doi ani, pentru o cauză nobilă. Ieri, aceasta a luat decizia de a se tunde, iar părul l-a donat cu scopul realizării de peruci din păr natural pentru copiii bolnavi de cancer.

„Un mic efort, un gest de solidaritate și ajutor pentru copiii greu încercați de cancer! În urmă cu circa doi ani, am citit intrigată despre fetița din SUA care și-a donat părul lung și frumos în scopul realizării de peruci din păr natural pentru copiii bolnavi de cancer și care, tunsă fiind a fost supusă bulling-ului de către colegi, fără ca dascălii să intervină. Cazul m-a revoltat, atât ca dascăl, ca părinte și ca om, cât și ca profesionist și m-a determinat să iau exemplul acelei fetițe de circa 10 ani ce a avut maturitatea de a renunța a fi „prințesa” cu părul lung pentru a ajuta alți copii. Am avut răbdare și – împotriva tuturor celor ce îmi spuneau că nu mă avantajează părul lung – l-am lăsat să crească doar pentru a-l dona”, a scris Laura Martonosy pe Facebook.

Timișoreanca spune că a scris rândurile de mai sus cu speranța că și alți oameni se vor implica în schimbarea vieții acestor copii cu cancer ce trec prin momente dificile. Impresionant este faptul că și fiul Laurei Martonosy, Theodor, în vârstă de 11 ani, s-a oferit să își lase părul să crească tot în acest scop. „Rămâne să ajutăm fie cu bani, fie cu podoaba capilară, fie cu un alt gest, cât de mic. Cu siguranță, putem dărui din puterea lui Samson; ne va face mai puternici, nu mai slabi!”, mai spune Laura Martonosy.

Femeile din Timişoara care doresc să facă o faptă bună trebuie doar să vină în saloanele de înfrumuseţare din oraş care au ales să se implice în campania „Donează-ți părul pentru copiii bolnavi de cancer”, să se tundă şi să doneze părul.


Cea mai scurtă codiță de păr trebuie să aibă minim 17 cm. În rest, părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit, atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță stridentă precum rozul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.