Temerarul Vasile Stoica pleacă într-o nouă expediție în scaun cu rotile. Ce...

Temerarul Vasile Stoica pleacă într-o nouă expediție în scaun cu rotile. Ce traseu va urma

0
DISTRIBUIȚI

vasile stoicaLugojeanul Vasile Stoica va pleca într-o nouă aventură. După ce a parcurs în scaun cu rotile toată lumea, de data aceasta atletul va cuceri România.

Traseul cuprinde 2.270 de kilometri, lugojeanul urmând să treacă prin Deva – Brad – Turda – Zalău – Baia Mare – Vatra Dornei – Suceava – Iaşi – Piatra Neamţ – Bacău – Galaţi – Tulcea – Constanţa – Bucureşti – Turnu Măgurele – Corabia – Vidin – Turnu Severin – Orşova – Moldova Nouă – Oraviţa – Reşiţa şi din nou la Lugoj.

Plecarea va avea loc pe 10 iunie, din Lugoj.


Scopul expediției este de a sensibilizarea autorităților cu privire la soluţionarea problemei accesibilităţii persoanelor cu handicap.

„Vreau să arăt României că totul este posibil, chiar dacă eşti în fotoliu rulant şi că persoanele cu dizabilităţi pot să facă lucruri deosebite. Nu am nevoie de mila nimănui, niciodată nu am avut nevoie de chestia asta, însă sunt o mulţime de persoane cu dizabilităţi care au nevoie de sprijinul comunităţii. Nu mă refer neapărat financiar, ci la legi şi la infrastructură. Spre exemplu, am văzut că la Lugoj se fac noi asfaltări, la trotuare, însă nu se ţine cont de colţul de la bordură, ca să fie accesibil si pentru persoanele în fotoliul rulant şi pentru mamele cu copii sau pentru persoanele vârstnice. Vreau să atrag atenţia autorităţilor, să ţină cont de aceste lucruri”, a precizat Vasile Stoica.

Sursa foto: Vasile Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.