CH Poli, între criză și Europa: handbaliștii alb-violeți încep cu aceleași probleme...

CH Poli, între criză și Europa: handbaliștii alb-violeți încep cu aceleași probleme jocurile cu Turda pentru locul 3. Încă un jucător și-a găsit echipă din vară

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli (43)
CH Poli Timișoara, performeră în condiții grele în actualul sezon al Ligii Naționale

CH CSU Politehnica Timișoara se pregătește pentru ultimul act al sezonului: finala mică a Ligii Naționale, cu Potaissa Turda. În continuare cu buzunarele goale handbaliștii alb-violeți amenințau că nu vor mai intra pe teren, deocamdată însă tehnicianul Pero Milosevic spune că-și pregătește în continuare echipa, ca de obicei, la victorie. Locul 3 le-ar asigura bănățenilor prezența într-o competiție continentală indiferent de rezultatul finalei mari.

Pe lângă conturi blocate poliștii se confruntă cu accidentări și suspendări în vederea primului duel cu ardelenii. În premieră în play-off însă, CH Poli va avea avantajul terenului propriu. ”Vreau să spun că vom juca acum cu avantajul sălii proprii, s-a văzut sala în cele două jocuri cu Steaua și Dinamo. Toată lumea știe desigur că am jucat fără 3-4 titulari. Vor lipsi și acum Păiuș, probabil Pejovic, Chikovani și Timofte. Sunt patru, dar sunt sigur că vom munci așa cum am făcut-o și cu Dinamo, publicul va vedea acest lucru. Respectăm Turda, o echipă bună, cu un antrenor și jucători buni. Noi vom juca la victorie”, a declarat Pero Milosevic.

Întrebat despre o posibilă grevă a handbaliștilor tehnicianul muntenegrean a spus că ”pregătesc jocul, nu știu altceva, eu respect pe toată lumea, toate opțiunile.


Eu mă gândesc cum vor evolua în teren Halcă, Fenici, Grigoraș, ce tactică voi aborda. Sunt preocupat de cei patru care lipsesc, nu dacă se joacă sau nu”.

”Cu Turda e o partidă diferită, va veni să câștige, e greu să învingi acolo. De aceea e foarte importantă prima partidă. Sperăm, cu tactica, încredere în noi, să câștigăm. Am avut multe probleme, cu suspendări, accidentări, aceste probleme, a fost aproape un miracol… I-am înțeles pe jucători, ei pe mine, noi oricum facem antrenamente pentru a câștiga. Îmi doresc să avem aceeași discplină, și pe atac și pe apărare”, a precizat Milosevic.

Halcă, spre Călărași

După Fenici sau Grigoraș un alt jucător important e pe picior de plecare. Iulian Halcă va da probabil curs unei oferte de la Dunărea Călărași conform informațiilor noastre. Interul originar din Constanța a mai evoluat la vechea echipă din Călărași. El a fost unul dintre cei mai vocali jucători, alături de căpitanul Fenici, în ceea ce privește problemele de la club, fiind și printre primii afectați de problema conturilor blocate de ANAF. La aceeași formație poate ajunge și gruzinul Irakli Chikovani.

Întrebat de ofertele pe adresa sa Pero Milosevic, dorit de alte grupări de prima ligă, a dat de înțeles că-și respectă contractul cu Poli, sperând ca acesta să fie onorat. Tehnicianul cu experiență în liga spaniolă a semnat recent o prelungire. ”Eu am avut două oferte bune în noiembrie, un club potent, care joacă în Liga Campionilor. Dar eu acum sunt mulțumit de ce am realizat aici, cu atmosfera de acasă din ultimele meciuri. Știu că multe persoane nu-și doresc asta, dar Timișoara a avut mereu echipă”, a conchs Pero Milosevic.

În cazul unui succes în finala mică Poli Timișoara revine sigur în Europa, locul 3 și Dinamo câștigătoare în finala cu CSM București înseamnă chiar Cupa EHF, dacă CSM iese învingătoare alb-violeții merg în Cupa Challenge, competiție care poate fi atinsă și de pe 4, tot cu condiția ca alb-roșii să se impună.

Prima partidă pentru locul 3 dintre CH Poli și Potaissa Turda, după sistemul cel mai bun din trei jocuri, va avea loc vineri, de la ora 19.00 (Digi), în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.