SCANDAL la Dumbrăviţa: independentul Ionel Patrichi susţine că îi dispar voturile. Cum...

SCANDAL la Dumbrăviţa: independentul Ionel Patrichi susţine că îi dispar voturile. Cum îl ignoră BEJ Timiş

0
DISTRIBUIȚI

alegeri locale 2016 vot generic sectie de votare (2)

Haos la alegerile locale din judeţul Timiş. La jumătatea zilei de după scrutin, Biroul Electoral Județean încă nu avea centralizate rezultatele la voturi pe Timiş, în vreme ce pentru Primăria Timişoara, cu o prezență de vot extrem de scăzută, rezultatele finale au fost disponibile abia după ora 15.00.

Situaţia însă nu stă altfel nici în comunele limitrofe Timişoarei. La Dumbrăviţa, candidatul independent Ionel Patrichi susţine că voturile câştigate de el dispar pe bandă rulantă. Patrichi este fost membru ALDE şi PNL Timiş şi la aceste alegeri a intrat în cursa pentru Primăria Dumbrăviţa şi Consiliul Local Dumbrăviţa din postura de independent.

Acesta a declarat pentru PRESSALERT.ro că „mi se refuză eliberarea unei copii după un proces verbal de centralizare a voturilor, eu fiind independent la Dumbrăviţa.


Am cerut în termen legal să mi se pună la dispoziţie, de ieri, 5 iunie, dinainte de a se închide secţiile de votare. Am fost de dimineaţă la Biroul Electoral Judeţean şi mi s-a spus că nu au timp şi mâine expiră termenul de contestare a rezultatelor. Am obţinut 354 de voturi ca primar şi 188 pentru consiliul local, pragul aici fiind de 161. Deci prin redistribuire ar trebuie să fiu ales consilier local. Primesc telefoane de la PNL şi PNŢCD care mă atenţionează că prin numărarea voturilor, la mine s-au evaporat 26 de voturi”.

Patrichi susţine că preşedintele circumscripţiei electorale nr. 39 Dumbrăviţa, procurorul Mihaela Abagiu, refuză să îi de situţia voturilor şi că din postura de independent nu a avut posibilitatea de a-şi numi reprezentanţi în secţiile de votare. Mihaela Abagiu a explicat pentru PRESSALERT.ro că „se aşteaptă validarea rezultatelor şi ulterior vor fi oferite copiile cerute”.

Primăria Dumbrăviţa a fost câştigată de pesedistul Victor Malac, conform numărătorii paralele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.