Informatica Timişoara pierde finala campionatului cu City’us Tg. Mureș după un meci...

Informatica Timişoara pierde finala campionatului cu City’us Tg. Mureș după un meci 2 INTENS. La ce tertipuri au apelat mureşenii pentru a-şi apropia un nou titlu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
info tg.mures (7)
Informatica Timișoara a reușit să scuture doar o dată plasa campioanei

Primul sezon al noului proiect alb-violet la futsal s-a încheiat cu o medalie de argint. CS Informatica Timișoara a ratat azi oportunitatea de a trimite finala cu City’us Tg. Mureș în jocul 3. Ardelenii nu au fost însă cel mai fairplay adversar întâlnit într-un duel și așa tensionat. Câteva dintre ”metodele” campionilor te pot duce cu gândul la filmulețele de pe youtube cu meciuri de fotbal din ligile inferioare sud-americane. A fost până la urmă 2-1 (0-1) pentru vizitatori îl al doilea joc, gazdele pierzând pe mâna lor după ce au irosit două penalități pe final.

După acel dur 0-4 din jocul tur, Informatica a început ca de obicei mai vioi acasă. Tribuna a fost destul de populată pentru duelul cu mureșenii iar spectatorii nu au avut mult de așteptat pentru a vedea primele șanse de gol. Dobre, Janjic și Savio nu au găsit însă ținta în primele minute. La bănățeni avea să-și refacă apariția după luni de absență și un al treilea brazilian, Thiago Alcantara. Oaspeții, montați să riște devreme pentru a nu avea parte de un ”decisiv” în Banat, au mutat încă din prima parte cu un jucător de câmp în locul portarului. Tactică riscantă ce putea să se întoarcă împotriva lor. Janjic însă nu profită de o eroare pe acest fond și timișorenii se precipită apoi din nou la finalizare. Giurcanu a menținut și el tabela albă, Mureșul având șanse bune pe final de repriză. Până la urmă golul avea să vină în minutul 20, chiar înainte de pauză, din piciorul lui Matei, care a plasat balonul în vinclu în urma unei pase de la colț.

”Arta războiului”, ediția mureșeană

Repriza secundă a fost mult mai agitată. Ardelenii au ieșit în ofensivă și puteau puncta prin Stoica. După doar cinci minute de la reluare Informatica a fost sancționată, parțial foarte ușor, la fel ca în primul mitan, cu faulturi. Scorul la acest capitol fiind 5-1 ”grație” și asistentului Gabriel Gherman, care a interpretat faze în manieră proprie. Astfel, în minutul 27, după un al șaselea fault, văzut și de Bogdan Sorescu, Mureșul beneficiază de o penalitate, ratată însă de Răducu. Peste trei minute însă acesta nu mai greșește execuția și egalează în urma unui fault făcut de Dobre. Mai mult Szocs își aduce echipa în avantaj după o eroare a lui Matei. Faza antologică a partidei avea să apară la următoarele atacuri ale Informaticii. Hotărâtă să revină în luptă formația timișoreană atacă și Lupu scapă spre poartă însă, de pe bancă, cu maioul de rezervă pe el, apare Mimi Stoica cu un bodycheck grobian și scandal în toi. Roșu direct, dar bănățenii nu profită. Pinto irosind și el penalitatea din apropiere, cu un șut peste buturile lui Carlao. Mureșenii rămân două minute și cu om în minus timp în care Informatica se aruncă spre poarta adversă, dar mai mult poizițional. În minutul 36 Janjic, mai șters azi, trimite în bară. Când mai erau un minut și ceva din joc, tot pe ofensiva gazdelor, un jucător de pe banca mai mereu în picioare și pusă pe scandal a vizitatorilor aruncă pur și simplu cu apă pe teren! În ciuda tertipurilor Informatica Timișoara a mai avut ocazia egalării, în două-trei rânduri, mai întâi prin Alcantara și Savio, impreciși din apropiere, apoi la ultima fază Matei obține o penalitate la un henț, dar tot el o ratează. Carlao reușind să devieze ușor în bară execuția finală.

1-2 cu gust amar, dar mai mult prin modul în care e înțeles sportul de unii din tabăra campionilor de la Tg. Mureș, decât pentru faptul că favorita locală Informatica a cedat în acest ultim act. Bineînțeles, mureșenii au încins hora bucuriei pe parchetul Sălii ”Constantin Jude” și au sărbătorit izbânda alături de cei câțiva fani sosiți din Mureș. ”

Informatica Timişoara: Giurcanu – Lupu, Savio, Matei, Janjic, Pinto, Dobre, Novoselac. Thiago Alcantara. Antrenor: Robert Lupu.

City’us Târgu Mureş: Carlao Alberto – Ferreira, Rocha, Duque, Torralvo, Covaci, Szocs, M. Stoica, Răducu, Gherman. Antrenor: Lucian Nicușor.

Robert Lupu: ”Au avut mai mult noroc”

Dezamăgirea a fost mare pentru timișoreni, mulți jucători nefiind mișcați nici de ceremonia de acordare a medaliilor de argint. ”Cred că în prima repriză puteam să marcăm mai mult, aceleași probleme la finalizare. Am deschis scorul, puteam face 2-3 la 0. În a doua ei au jucat ceva mai bine… Am întâlnit azi un arbitraj foarte bun, mi l-aș fi dorit și în semifinale și în prima finală. Și-au revenit dintr-o dată. Acest arbitru de UEFA Cup trebuia să fie în ambele meciuri. Și noi meritam să jucăm ambele finale și cu Rakic și cu Matei. Asta este. Noi azi am demonstrat că ne-am dorit. Cred că meritam și jocul 3, am avut și penalty. Pe șansele noastre am pierdut, nu jocul lor bun. A fost dificil că am luat bătaie acolo. Am dorit să abordăm puternic acest meci. A fost așa cum trebuie să fie la o finală. Ei au aruncat cu apă în teren, cu bidoane, normal, într-o tensiune mare să izbucnească lucruri, dar nu au fost probleme foarte mari, lipsă de fairplay. Nu e normal (gestul lui Mimi Stoica). Eu cred că azi nu au putut să ne bată, au avut multă șansă, mare noroc. Ei nu au participat, au așteptat. O împingere normală a fost fault la ei, invers nu au dat și s-a ajuns la cinci faulturi… Asta e.Trebuie să respectăm că ei sunt campioni”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al Informaticii.

”Ne-am dorit foarte mult, am jucat. Nu am fost cu nimic mai prejos, chiar am jucat mai bine ca ei. Cred că experiența ne-a lipsit, ei au fost puțin mai uniți și îi felcit.


Îi felicit și pe băieții mei… Am sperat la locul 1, din păcate am făcut unele greșeli care ne-au îndepărtat de obiectiv”, a precizat Gabriel Lungu, președintele alb-violeților. Echipa timișoreană va suferi mai mult ca sigur modificări și își va relua activitatea în jurul datei de 15 iulie.

De partea celalată bucuria a fost mare pentru combinata portughezo-română de la Tg. Mureș. ”Este cel mai frumos titlu din cariera mea. Am avut plăcerea să am un lot extraordinar, care merită tot respectul. Știam de la început că Timișoara are individual mai multe valori, dar grupul nostru, ne-am unit, știam că poate să bată. Cred că am intrat puțin mai timorați, dar la pauză am avut o discuție cu băieții și s-au motivat și am jucat a doua repriză la adevărata noastră valoare. Sincer nu eram pregătiți de al treilea meci, am venit să câștigăm azi. Mimi Stoica cu umărul dislocat, Fabio cu probleme. Nu prea am făcut antrenamente după primul meci, dar ne-am mobilizat. Avem continuitate, ne susține primăria, an de an aducem jucători noi, astea sunt obiectivele la Tg. Mureș, să câștigăm un trofeu an de an. Vom merge în Cupa UEFA, încercăm să trecem de primul tur, mai departe e foarte greu, pentru că întâlnim echipe ca Barcelona și e greu să te apropii de ei”, a spus Cosmin Gherman, antrenor-jucător la City’us Tg. Mureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.