Ripensia Timișoara sprintează spre Divizia C: Mediop SHOW în turul barajului cu...

Ripensia Timișoara sprintează spre Divizia C: Mediop SHOW în turul barajului cu Hercules Lupeni. ”Îi consider promovați” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1657893641">
Ripensia Lupeni (28n)
Mediop a hărțuit în permanență defensiva echipei din Valea Jiului

Capitala Banatului poate considera că are o nouă echipă în eșaloanele superioare. FC Ripensia Timișoara e aproape și ea de a treia promovare în patru ani după o victorie chiar mai clară decât scorul final: 4-0 cu Hercules Lupeni, în prima manșă a barajului pentru Liga a III-a. Trei dintre reușitele gazdelor i-au aparținut senegalezului Mediop Ndiaye, omul meciului a mai și ratat câteva ocazii mari însă roș-galbenii n-ar trebui să aibă emoții în retur.

După patru ani de fotbal județean jocul de azi poate reprezenta un fragment important în istoria noii ”Ripi”, chiar dacă jocul s-a desfășurat pe micuța arenă din Ciarda Roșie, colorată însă din plin în roșu și galben.

Campioana Hunedoarei a părut depășită încă din primele minute de atacurile în viteză ale lui Nanu și compania. De fapt putea fi 1-0 după câteva zeci de secunde, dar Ad. Popa se încurcă cu Mediop la finalizare. Senegalezul s-a revanșat în minutul 12, când a marcat cu stângul din întoarcere. La acest scor Lupeniul a rezistat până spre finalul reprizei, dar nu suficient. După alte câteva ratări, pentru gazde, căci oaspeții nu au reușit să trimită un șut sănătos pe poartă în prima repriză, Ungurianu blochează stupid cu mâna o pasă a lui Francescu. Penalty în minutul 40 și Nanu face 2-0. Și acest rezultat era bun pentru Farcaș și compania, care încearcă să tragă de timp, dar peste doar alte 120 de secunde Mediop înscrie pentru 3-0 după un corner ieșit la șansa uriașă a lui Briciu.

Timișorenii au început partea secundă mai relaxați. Mediop pare o forță de nestăvilit pentru fundașii din Valea Jiului, mereu în viteză, senegalezul prindea și mingile scăpate pe lângă adversari. Ratează agonizant, dar tot el marchează și în minutul 68. Prima dată a încercat să-i trimită printre picioare bravului Farcaș, balonul a sărit cu noroc la el și a rezolvat situația cu un șpiț. Ardelenii au suferit și fizic pe parcursul părții a doua, dar au făcut per total o figură mai bună. Cu 20 de minute înainte de final Filip a reușit să trimită un șut periculos care putea să reducă din diferență. Mediop (77) și Toma (86) au mai avut șanse mari de tot pentru un scor mai dur, dar mai aproape de realitate.

Chiar și așa, cu acest 4-0, ”Ripi” își asigură în bună măsură un retur liniștit la Lupeni, pe un teren cunoscut de pe vremea Minerului ca fiind unul mai dificil.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – L. Luca, Apro (71 Stoi), Hecsko, C. Toma – Ad. Popa (cpt., 66 Zaluschi), Briciu (88 Ștreangă), Francescu, Nanu – Ungureanu (85 An. Popescu), Mediop. Antrenor: Remus Steop.

Hercules Lupeni: Farcaș – Ciorâia (47 Ursachi), Ad. Roșianu, D. Savu (22 M. Dumitrescu), Ungurianu – Harangozo II (83 M. Pop), Ciocârlan (cpt.), Al. Cojocaru, Firan – M. Filip, I. Roșian. Antrenor: Dan Voicu.

Dan Voicu, antrenor Lupeni: ”Îi consider în Liga a III-a”

Ripensia a primit azi și trofeul pentru câștigarea D-ului, alături de o minge, de la Florian Mierea, secretarul general al AJF Timiș. Nu a fost o ceremonie în adevăratul sens al cuvântului, obiectele ajungând la căpitanul Adrian Popa înainte de fluierul final. De altfel AJF-ul putea fi o piedică în calea lui ”Ripi” deoarece nu i-a dat dreptate în legătură cu acea contestație de la jocul cu Ghiroda.

Omnul meciului a fost votat de cei 220 de plătitori de bilet, nu avea cum să iasă alt câștigător în afară de Mediop. Autorul hattrick-ului nu știe sigur dacă va rămâne la Ripensia și în sezonul următor, în campionat+baraj a marcat de 58 de ori! ”Pot să spun că meritul e al întregii echipe și al suporterilor. Vedem ce va fi acolo, 4-0 cred că e un pic cam mic, puteam să facem un scor mai mare, să fie mai ușor în retur. A doua repriză a fost mai dificilă, echipa adversă a ținut mingea mai mult, poate e și oboseala. Eu vreau să fie mai mult de 60, nu am vreo limită, decât până la finele campionatului. Lumea spune că avem echipă de Liga a II-a, momentan suntem de D, mai avem un meci și trebuie să mergem în C”, a spus Mediop Ndiaye.

Antrenorul Ripensiei păstrează o ”marjă de eroare” pentru retur, deoarece își aduce aminte de jocurile din trecut din Valea Jiului. ”Sunt fericit, azi am reușit o victorie destul de clară, îmi pare rău că am ratat foarte mult. Dar e un rezultat bun pentru retur. Un adversar foarte motivat, cu o agresivitate mult peste noi, și-au respectat șansa, îi felicit pentru determinare, tenacitate, și-a dorit… În mod sigur am încercat să înscriem cât mai mult. Mediop a și înscris, dar a și ratat enorm de mult, dacă vrea la un nivel superior trebuie să și le corecteze. Noi tratăm fiecare joc cu maximă responsabilitate. Până când nu se termină și jocul de la Lupeni nu vom fi liniștiți. Cred că suntem pregătiți de Liga a III-a, mai sunt câteva detalii, dar avem un grup care își dorește performanța, e meritul tuturor, prevăd un viitor frumos”, a declarat Remus Steop.

Lupeniul a recunoscut cu fairplay superioritatea ripensiștilor. Echipa din Hercules ar avea dificultăți financiare și dacă ar promova până la urmă în C. De altfel antrenorul Dan Voicu nu a reușit să completeze azi toată ”foaia” destinată lotului, a lipsit o rezervă. ”Din păcate pentru noi am întâlnit o echipă foarte bună, din toate punctele de vedere superioară nouă. Îi felicit pentru jocul practicat. Pentru modul de abordare, cred că această echipă nu va sta mult în Liga a III-a, mi-a lăsat o impresie deosebită. Nu mă așteptam să fie așa greu, speram să punem probleme mult mai mari. Le doresc succes, pentru că îi consider în C. Campionatul din Hunedoara e mult mai slab. Mi-am dat seama ce mare e diferența. Nu am reușit să limităm, decât prin intervențiile portarului. Scorul putea să fie mai categoric… E o rușine această înfrângere categorică, vom încerca măcar să obținem o victorie sau un rezultat de egalitate. Au câțiva jucători care fac diferența”, a conchis Dan Voicu.

Returul de pe fosta arenă a Minerului Lupeni va avea loc peste o săptămână, sâmbăta viitoare de la aceeași oră (18). O altă trupă din Banat e și ea ca și promovată. CSM Școlar Reșița s-a impus în deplasare cu 6-1 pe terenul mehedințenilor de la Pandurii Cerneți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.