Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Colegii spun...

Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis. Colegii spun că nu mai putea plăti ratele

0
DISTRIBUIȚI

5420968-mediafax-foto-raul-stef

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, fost angajat al combinatului Mechel Câmpia Turzii, s-a sinucis, foştii colegi ai bărbatului precizând că acesta fusese disponibilizat în 10 februarie şi că a recurs la acest gest din cauza disperării întrucât nu mai avea bani să îşi achite ratele la bănci, potrivit Mediafax. Bărbatul urma să împlinească astăzi 58 de ani. Acesta a fost găsit spânzurat aseară, în locuinţa sa.

„Colegul nostru a fost găsit mort aseară, s-a sinucis. Stresul şi momentele grele l-au pus la pământ. Nu ştim dacă a avut şi alte probleme, dar cu siguranţă l-a doborât situaţia de aici”, a afirmat Ion Vuţă, unul dintre liderii sindicali de la Mechel Câmpia Turzii. Un alt fost coleg al bărbatului a spus că acesta avea rate la bănci, pe care nu le mai putea achita în condiţiile în care fusese disponibilizat şi nu îşi primise salariile compensatorii. Peste o sută de angajaţi disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii protestează, astăzi, pentru a treia zi consecutiv, în faţa combinatului, faţă de neacordarea salariilor compensatorii.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat, joia trecută, că noul acţionar al Mechel are intenţii bune şi face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii foştilor angajaţi de la Câmpia Turzii, însă are conturile blocate.


Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Foto: gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.