Cresc prețurile la apartamente în Timișoara. Care e procentul de majorare

Cresc prețurile la apartamente în Timișoara. Care e procentul de majorare

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

Timișoara urcă în topul orașelor unde prețul apartamentelor a crescut în loc să scadă. Cei care au dorit să achiziționeze o locuință în orașul de pe Bega în prima jumătate a anului au avut de plată cu 1,5% mai mult decât anul trecut.
Spre deosebire de anul trecut, care a fost caracterizat, per total, de o evidentă tendinţă de stabilizare a preţurilor la apartamente, 2013 se conturează a fi un an de scăderi mai abrupte. Indicele imobiliare.ro calculat la nivel naţional (pentru apartamentele noi şi vechi disponibile spre vânzare) relevă în cele mai multe orașe din țară un declin de aproape 4,5% în primele şase luni ale anului.


Dacă aceasta e tendința generală, nu înseamnă că Timișoara se aliniază.

Alături de Cluj și Constanța, Timișoara este un oraș în care prețurile imobilelor a crescut. ”În Timişoara, indicele imobiliare.ro arată o scumpire de 1,5% a locuinţelor vechi şi noi în prima jumătate a anului, pornind de la o valoare de 785 de euro pe metru pătrat. Preţul actual, de 797 de euro pe metru pătrat, este la acelaşi nivel cu cel consemnat la finele lui iunie 2012. Avansul înregistrat de Timişoara în decurs de şase luni a fost dictat în mod exclusiv de proprietarii de apartamente vechi – aceştia şi-au majorat pretenţiile cu 3,1%, de la 769 la 793 de euro pe metru pătrat util”, explică Daniel Crainic, analist imobiliar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.