Șantierul căminului de lux din Complex a „înghețat”. Explicația rectorului UVT Pirtea...

Șantierul căminului de lux din Complex a „înghețat”. Explicația rectorului UVT Pirtea pentru oprirea lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI

camin uvt

Constructorii viitorului cămin de lux al Universităţii de Vest din Timişoara, cu salon de frizerie şi sală de fitness, nu se grăbesc să termine lucrarea. După doar trei luni de la momentul în care, cu mare fast, s-a pus piatra de temelie primului cămin al UVT ridicat după anul 1989, lucrările au fost oprite, şi asta pentru că prima tranşă de bani primită de la Guvern a fost epuizată. Lucrările au început la mijlocul lunii iulie, după ce reprezentanţii Universităţii de Vest au convins guvernanţii să aloce două milioane de lei, din cei 16 milioane de euro necesari finalizării căminului.

Marilen Pirtea, rectorul UVT, ne-a spus că, în acest moment, au fost realizate săpăturile la viitorul cămin din Complexul Studenţesc, şi s-a lucrat la fundaţie.


„Alte lucrări în acest an nu vor mai fi realizate pentru că banii primiţi de la Guvern au fost cheltuiţi. Aşteptăm să se aloce alte fonduri pentru anul 2014”, ne-a explicat Marilen Pirtea. O altă problemă cu privire la căminul UVT este aceea că firma care a câştigat proiectul, Marrati Construcţii, este în insolvenţă, astfel că există posibilitatea ca o altă societate să fie desemnată pentru a termina construcția.

Căminul de lux ar trebui să fie construit exclusiv din fonduri de la Guvern. Marilen Pirtea anticipa, în această vară, că lucrările se vor finaliza în trei ani. Căminul va găzdui aproape 700 de studenţi, care vor locui în camere cu baie şi bucătărie proprie. De asemenea, în noua locaţie ar urma să fie amenajate spaţii comerciale, salon de coafură şi frizerie, sală de fitness, spaţii de recreere şi parcare subterană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.