Peste 25.000 de euro de la Primăria Timișoara au finanțat acțiunile de...

Peste 25.000 de euro de la Primăria Timișoara au finanțat acțiunile de promovare ale Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană. Ce spune Robu de sponsorizări

4
DISTRIBUIȚI
simona neuman02_resize
Simona Neuman, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală, a prezentat proiectele pe 2014. Foto: Adrian Pîclișan

Aglomeraţia, poluarea, mizeria, lipsa banilor şi politicienii locali – acestea sunt principalele piedici în obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană de către Timişoara. Cele menţionate mai sus sunt doar câteva din concluziile unui studiu realizat de către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Facultatea de Sociologie şi Psihologie de la Univestitatea de Vest Timişoara, în perioada 8 – 24 noiembrie pe un eşantion de 1.064 de persoane. În proporţie covârşitoare, 93,8 % din timişorenii chesţionaţi consideră că activităţile culturale sunt importante pentru bunăstarea unui oraş, în vreme ce 79,5 procente consideră că în anul 2013 cele mai importante evenimente din oraş au fost concertele şi festivalurile.

Pe de altă parte, numai 68,2 % din trimişoreni ştiu de candidatura Timişoarei.


Oraş univestitar şi primul oraş liber din România sunt două din posibilele teme pe care se va baza proiectul de candidatură. O veste bună este că mai mult de jumătate din timişoreni ar fi dispuşi să se implice în campanie, ca voluntari. Mai mult, în 15 ianuarie în urbea de pe Bega se va da starul unei campanii de informare intitulată „Cultura uneşte comunitatea”.

Nu mai puţin de 26.000 de euro au venit de la primărie pentru finanţarea acţiunilor. 11.000 de euro au mers pentru elaborarea conceptului şi a concepţiei grafice, plus alţi 16.000 de euro, pentru materiale informative. 8.000 de brosuri, 25. 000 de pliante, 25.000 de stickere, 1.000 de tricouri, 850 de afişe sunt doar câteva dintre materialele pregătite de asociaţie pentru a informa publicul. Întrebat câţi bani vin din sponsorizări către asociaţie, Robu a răbufnit că “nu e normal ca numai primăria să plătească dincolo de încărcarea bugetului pe care o putem asuma. Nu e în regulă pentru o asemenea canidatură să nu aibă asociată implicare financiară a comunităţii pe o scară largă”. Deoarece a menţionat că firmele nu doresc să se implice fiindcă au ignorat apelurile publice, Robu a admis şi că nu poate face nimic. „Soluţii nu avem decât să îi scoatem în evidenţă pentru a se bucura de aprecierea comunităţii şi pe evidenţiere pe cei care susţin acest proiect”.

4 COMENTARII

  1. 25000 de pliante pentru informarea cetatenilor ! Pai unde este aglomeratia ? . Iar tricoul de promovare de pe individa e acoperit cu fularul ! Uoau ce promovare ! 11000 euro pentru concept ! Pai cercurile alea se fac cu compasul de orice copil .

  2. Primaria nu prea face nimic pentru Timisoara – capitala culturala europeana. Numai declaratii si cam atat.
    Anul trecut in toamna, la festivalul de opera in aer liber tinut in Parcul Rozelor, pe la orele 10 seara cei de la cluburile de peste Bega dadeau drumu la mazim la boxe astfel incat era deranjant pentru cei peste 3000 de spectatori la festival sa urmareasca spectacolele. Ma asteptam ca cineva de la Primarie sa se sesizeze insa nimeni nu a facut nimic. Mare rusine!!!

  3. Fam. Neuman prospera! El a castigat ,concurand de unul singur,postul de director al Muzeului de Arta,ea e directoarea Proiectului de mai sus. Rezultatele ambelor demersuri vor fi pe masura celor doi protagonisti: submediocre!!!Doriti contributie privata pentru CE? 11000 de euro pentru „conceptie si concept grafic”?! Ne jigniti inteligenta. Se putea organiza un concurs printre studentii de la Arte Plastice si ,cu siguranta,nu ar fi folosit un deprimant fundal gri.Sa nu mai vorbim de cromatica,in ansamblu. Proiectul se va dovedi o imensa gaura neagra in care vor disparea sume considerabile cu un rezultat usor de anticipat. Esec pe banii nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.