Rezultate DEZASTRUOASE la simularea Evaluării Naționale în Timiș. Mai puţin de jumătate...

Rezultate DEZASTRUOASE la simularea Evaluării Naționale în Timiș. Mai puţin de jumătate dintre elevi au obținut note peste 5

0
DISTRIBUIȚI

evaluare-nationala

Dezastru la simularea Evaluării Naționale, în județul Timiș. Doar 45,5 % dintre elevii de clasa a VIII-a care s-au prezentat la simulare au obținut cel puțin nota 5. Astfel, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației Naționale, județul nostru nu se află pe locurile fruntașe, ci ocupă poziția 29 în topul județelor cu media peste 5.

În județul nostru au simulat Evaluarea Națională la Limba și Literatura Română, Limba Maternă și Matematică aproximativ 5.000 de elevi. Rezultatele cele mai slabe au fost obținute la Matematică, unde doar 27,1 % dintre copii au reușit performanța de a rezolva subiectele pentru a lua o medie peste 5, la Limba și Literatura Română procentul este de 64,3 %, iar la Limba Maternă de 69,1 %.

La nivel național, procentul mediilor peste 5 este de 48,8 %.


Ministerul Educației Naționale este nemulțumit de rezultatele obținute de elevii de clasa a VIII-a la Simularea Evaluării Naționale și vrea să ia mai multe măsuri, ce urmează să fie aplicate la nivelul fiecărui județ.

Inspectorii școlari trebuie să prezinte situația reală tuturor directorilor de școli, iar la nivelul școlii va fi analizată situația și se vor lua măsurile impuse de minister pentru pregătirea elevilor, acolo unde școala consideră necesar.

De asemenea, părinții vor fi informați asupra situației elevilor, în cadrul unor ședințe cu părinții, tot atunci li se vor prezenta soluțiile pe care școala le-a găsit pentru fiecare elev în parte astfel încât să obțină rezultate mai bune la Evaluarea Națională. Lucrările elevilor vor fi analizate la nivelul clasei pentru a se identifica punctele slabe și pentru a corecta neajunsurile înregistrate. Ministerul Educației vrea să se realizeze și ore de pregătire pentru examinarea națională din vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.