Bătălie ca-n cuşcă pentru împrejmuirea proprietăţilor

Bătălie ca-n cuşcă pentru împrejmuirea proprietăţilor

4
DISTRIBUIȚI

iarba inaltAidoma luptătorilor care se bat în cuşcă cu toate forţele până la epuizare, aşa s-au războit consilierii locali din Timişoara, astăzi, pe o modificare a regimului amenzilor în municipiu. Proiectul de hotărâre prevedea sec faptul că proprietarii terenurilor au obligaţia „să asigure salubrizarea şi împrejmuirea terenurilor pe care le deţin sub orice formă legală, atât cele din intravilanul municipiului cât şi cele situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutieră sau feroviară, precum şi amplasarea pe terenurile private la loc vizibil pe frontul stradal, a unui panou care să cuprindă sintagma proprietate privată”, iar cei care nu respectă acest lucru să fie sancţionaţi cu 1500-2000 lei. Consilierul local PD-L Ovidiu Ciuhandu a inflamat brusc discuţia întrebând dacă de luna viitoare proprietarii de terenuri vor fi amendaţi dacă nu se apucă de îngrădit şi dacă nu ar trebui dat un termen de graţie de şase luuni de zile, invocând viteza de eliberare a autorizaţiilor de construcţie.


Viceprimarul Adrian Orza, care era şi preşedinte de şedinţă, a explicat că „vizăm în special terenurile virane care sunt un fel de no men,s land în Tiimişoara”. Consilierul pedelist a fost interesat cum îşi va împrejmui Primăria Timişoara în actât de scurt timp terenurile proprietate şi cine va plăti amenzile pe care le va da Poliţia Comunitară. „E ste vorba de terenurile proprietate privată a municipiului, nu publică. Nu pot împrejmui trotuarele sau Piaţa Operei”, a replicat Orza. I-a sărit în ajutor şi primarul Gheorghe Ciuhandu care l-a acuzat pe tiz-ul său de la PD-L că „lansaţi mesaje false cum aţi mai făcut-o. Înainte să faceţi procese de intenţie mai bine v-aţi informa înainte”. Liberalul Ciprian Jichici a venit cu un amendament care prevede că proprietarii de terenuri nu vor fi amendaţi dacă în termen de  45 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii vor depune documentaţia pentru autorizarea gardului la primărie. Ovidiu Ciuhandu a venit cu un amendament prin care primarul să plătească toate amenzile care le+ar putea primi municipalitatea pe această temă. „Eu vă supun la vot orice inepţie”, a concluzionat Orza. Amendamentul lui Ovidiu Ciuhandu a picat la vot, fiind aprobat cel propus de consilierul Jichici.

4 COMENTARII

  1. Vezi, daca pleaca nea Jean in conced si altii deja fac tampenii.
    Pai, coane Ciuhendule, te-ai tembelizat? S’o dus si ultimu’ neuron?
    Pai, tu ai uitat ca spatiu dintre blocuri este proprietatea privata a statului in administrarea primariei? Ai uitat ca asociatiile de locatari au in folosinta doar terenul de sub blocuri? Cu restu’ ce faci? Pai ti-ai luat o sarcina grea, mult prea grea.
    Plus, ca io carele am proprietate la marginea Cimisoarei dar sunt cetatean ioropean si stau la Monte Carlo. Cum sa vad io daca un ciumpalac arunca din goana masinii o punga de gunoi, taman pe terenu’ meu? Am io vreo vina? Sau are premaria o vina pen’ca nu a asigurat paza pe acel tronson de drum? In plus, coane ciuhendule, pe langa drumurile publice o portiune de teren este proprietatea statului si taman acolo este mizeria cea mai mare? O sa te amendezi pe tine, coane?
    Se vede ca fara Nea Jean esti varza.

  2. aburici de megala. dai tu impreis aca te pricepim, dar esti l afel de pe langa ca si tizul primarelui. proprietatea privata e una, chiar si a orasului si alta e domeniul public. mai studiaza. altfel pari un tip simpatic.

  3. @diana
    Tocma’ de asta vorbeam si eu. Terenu’ dintre blocuri este proprietate privata a statului, dar io n-am vazut ca cineva de la primarie sa faca curatenie. De obicei, curatenia o asigura asociatiile de proprietari. In schimb, daca vreau sa fac o platforma betonata si s-a pun tomberoanele, vine onor politistu’ comunitar si-mi da amenda pentru ocuparea ilegala a domeniului statului. Problema este alta.
    Primaria nu mai stie cum sa scoata un ban extra si au mosmodit o chestie care in final se va intoarce impotriva lor.
    In plus, asa cum am aratat, cum o sa poti sa dai o amenda unui cetatean strain in conditiile in care prevederile legale privind contraventiile prevad neste termene destul de stranse pentru comunicare si in plus trebe ca comunicarea sa se faca prin recomandata cu confirmare de primire. Asta inseamna ca primaria va consuma neste bani fara a avea garantia recuperarii lor. Mai bine, i-ar muta pe politaii comunitari din pietele orasului unde taie frunza la caini la marginea orasului sa vaza cine arunca deseuri pe camp.

  4. Altă dovadă că în Timişoara predomină ideologia statului maximal. Birocraţii de la primărie stabilesc noi şi noi obligaţii de la proprietari, fără să exioste un interes public adevărat în problema asta.
    Dacă undeva există un maidan proprietate particulară neîmprejmuit, e un lucru bun: copiii au loc de joacă şi oraşul are gratuit un spaţiu verde (dacă ar trece în proprietatea primăriei, ar costa o mulţime de bani amenajarea unui loc de joacă sau întreţinerea spaţiului verde)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.