„Guvernanţi, nu putem să murim toţi pe front”

„Guvernanţi, nu putem să murim toţi pe front”

1
DISTRIBUIȚI

armata 1 parmata 2 pRezerviştii Armatei şi Poliţei au ieşit în stradă.  Astăzi, de Ziua Armatei, n-au mai depus coroane la monumentele eroilor. Au venit să  depună una pentru guvernul Boc în faţa Prefecturii Timiş. „Un premier ce nu gândeşte, pensiile ni le ciunteşte”,  „Incompetenţă, ochii plânşi nu vor să te mai vadă” sau „Guvernanţi, nu putem să murim toţi pe front ca să ne bucurăm de respectul vostru.


Unii dintre noi ajung să fie şi pensionari militari” se putea citi pe pancartele protestatarilor. Au fluierat guvernul Boc şi pe comandantul suprem Traian Băsescu, nemulţumiţi de tratamentul umilitor de care au parte în ultimii ani, după ce toată viaţa au stat în slujba statului. „Prin mai multe legi, inclusiv cea a sistemului unitar de pensii, guvernanţii ne-au luat toate drepturile –  la asistenţă medicală gratuită, la pensie militară, la muncă”, a precizat colonelul (r) dr. Marian Constantin. Foştii militari au cerut să le fie respectate drepturile şi să beneficieze de aceleaşi lucruri de care are parte orice rezervist a unei armate membre a NATO. „Statul ne-a cerut să plecăm din armată ca să se reducă numărul şi să putem îndeplini standardele NATO. Acum nu mai suntem importanţi şi ne tratează ca pe nişte cârpe. Ne spun că avem pensii nesimţite,, iar acum nu ne ajung pentru medicamente ca să ne tratăm bolile cu care ne-am ales mergând oriunde ne-a cerut statul. Nici un stat nu trebuie să-şi bată joc de cei sunt ostaşi pentru că acel stat îşi atacă propria fiinţă”, a comentat unul dintre demonstranţi.Chiar dacă la protest nu au fost decât câteva zeci de rezervişti, aceştia s-au declarat hotărâţi să-şi continue protestele.

1 COMENTARIU

  1. O irosire a timpului este sa te duci sa faci o manifestatie in fata prefecturii.
    Pai Gigelu’ de la prefectura este ca apa chioara, ca aia sfintita este scumpa in vremuri de criza.
    Pe vremea lu’ Caragiale, prefectu’ era creeru’ si „miezul din dodoasca” (vorba lu’ Badeea) partidului de guvernamant. A se vedea personaju’ Tipatescu din Oscrisoare pierduta. Acu, prefectu’ Pacala este un moft, o flegma mai colorata a brendului pe blazonul judetului.
    Acest papagal de serviciu al brendului chiar nu merita a fi bagat in seama si chiar nu cred ca conteaza daca acestui prefect napolitana ii parvine vreo hartie care cuprinde revendicarile manifestantilor. Valoarea acestui papagal este sub nivelul ambalajului napolitanei Gigel. Ala micu’, aburici junior, m’o intrebat: Tata da’ asta unde tine atele ascunse?
    Aburici: Care ate, mai tata?
    Aburici junior: Cum care ate? Alea de care au si papusile la teatru’ Merlin.
    Aburici: Pai, cum sa aiba ate, doar el este sef.
    Aburici junior: Mai, tata tu esti „glumet”. Asta are fatza de sef? La asa fatza, nu ajungea portar la ceape-ul din Sacalaz.

    Acu, daca aburici junior a vazut veleitatile de sluga prea pupincurbrendista a perfectului Pacala, ce sa mai vrem. Oricum are veleitati, poate aflam ca-si schimba apartamentul din Circ cu o casuta prin Toronto (nu orasul canadian ci Calea Torontalului), vecin cu brendu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.